Site Rengi

DOLAR 32,2775
EURO 34,8996
ALTIN 2.431,26
BIST 10.140,47
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 28°C
Reklam
Reklam

AYVALIK BELEDİYESİ MAHALLE EVLERİ KADINLAR İÇİN “BEN VARIM” DEDİ

AYVALIK BELEDİYESİ MAHALLE EVLERİ KADINLAR İÇİN “BEN VARIM” DEDİ
Reklam
27.10.2021
889
A+
A-
Ayvalık Belediyesi’nin önemli projelerinden birisi olan Mahalle Evleri, Ben Varım Temasıyla Ayvalık’ta bulunan Siyasi Partilerde ve STK’larda görev yada yapmayan tüm kadınları bir araya getirerek,27 Ekim 2021 Çarşamba günü Ayvalık Belediyesi Paşa Limanı’nda bir kahvaltı düzenledi.
Ayvalık Mahalle Evleri Koordinatörü Tuğba Erol’un düzenlediği kahvaltıya Canan Ergin, konuşmacı olarak katılırken, Ayvalık Belediye Başkanı misafir olarak katıldı.
TUĞBA EROL “UNUTMAYIN BAYIM; KADININ ADI YOK.”
Açılış konuşmasını yapan, Ayvalık Mahalle Evleri Koordinatörü Tuğba Erol,Bende Varım kahvaltı etkinliğinde :” Biz kadınız bayım, ismimiz yok bizim. Çiçek, şarap ya da at veya motor değiliz, kadınız sadece. Unutmayın bayım; kadının adı yok.Tecavüze uğrayıp yakılanımıza Özge can diyoruz, tecavüzcüsünü öldürdüğü için müebbet yiyenimize Nevin. Çocuk yaşta evlendirilirsek Ünzile oluyor adımız, buna dayanamayıp intihar edersek Suzan… Müzik yarışmasına katıldığı için töre cinayetine kurban giden ama ölmeyenimizi Mutlu diye çağırıyorlar, sevdiği adama kaçıp töre cinayeti adıyla öldürülenimizi Fidan.
TUĞBA EROL “BİZ ALTINOVA DA TARLA SÜREN KIZ KARDEŞLERİMİZİN TERİYİZ.”
Kadının adı yok bayım. Kadının adı yok. Sadece hikayesi ve elinden alınmaya çalışılan hayatı var.” demişti Duygu Asena. Ama biz bugün hala hayatta kalmayı başarmış kadınlar olarak kadının adı var diyebilmek için toplandık. Bu yolda can vermiş kadınlarımızı da anarak. Biz Altınova da tarla süren kız kardeşlerimizin teriyiz. Cundada eşinib balıktan dönmesini bekleyen ablalarımızın heyecanıyız. Milli mücadelede dimdik ayakta duran nenelerimizin cesaretiyiz. Ben Tuğba Erol aynı heyecan ve cesaretle hepinize hoş geldiniz diyor ve şuan aramızda olan ülkedeki oluşturulmuş algıya bakarsak ayvalık belediye başkanı mesut erginin eşi canan ergin ama sizin ve benim için ise sadece Canan ergini fikirlerini paylaşması için mikrofona davet ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.
CANAN ERGİN” SEVGİLİ ARKADAŞLARIM KIZ KARDEŞLERİM,”
Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Canan Ergin,konuşmasında Kadınlara destek vererek Sevgili arkadaşlarım, kız kardeşlerim, diyerek sözlerine başladı.
Canan Ergin,konuşmasına şu sözlerle devam etti: Kadın olmanın zorluğunu bu toplumda yaşayanlar; çalışanlar, emek verenler, yuvayı yapanlar SAYGIDEĞER kadınlar…
Bu bir konuşma başlangıcındaki “saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler” kısmındaki dillere yeleşik olan sıradan “saygıdeğer” değil, toplumumuz için unutulan bir psikolojiyi hatırlatmak için yineliyorum;
“SAYGIDEĞER KADINLAR, HOŞ GELDİNİZ!”
Böyle bir projede Belediye Başkanı olarak Mesut Bey fikirlerini ifade edebilirdi ama ben burada ne belediye adına ne de siyasi bir örgütlenme adına bulunuyorum. Kadınların siyaset üstü bir tavırla mücadelesini birlikte savunmak için bulunuyorum. Bu nedenle; ben Canan Ergin, bu projede BEN VARIM. Şiddet görenler için , ben varım.
Yaşam şartları zorlaştırılmış kadınlar için,birlikte güçlü bir kadın dili oluşturmak için , ifade edebilmek , üretmek , baskıya dur demek ,kadına şiddete hayır demek ,kadın cinayetlerine dur demek anneyim ve anneler için,toplumda kadınlara yapılan haksızlığa tahammül edilemeyecek noktaya getirdikleri için ben varım.
CANAN ERGİN”ŞİMDİ KADINLARIN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR”
En önemlisi dayanışmak için ben varım.Fiziksel psikolojik cinsel ya da şiddete maruz bırakılmış kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere projeden yararlanmak isteyen her birey ile dayanışmak, Mahalle Evi çatısı altında buluşmak ,toplumsal farkındalık çıtasını yükseltmek, her bireyin aynı dili konuşmasını sağlamak, eşit olabilmek için ben varım. Şimdi kadınların birlik olma zamanıdır. Tekrar toplumdaki saygıdeğer yerini kazanma vaktidir ; bu nedenle ben varım. Sizin de bu birliktelikte, tüm benliğinizle var olacağınıza inanıyorum, bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Ben Canan Ergin, hiçbir başka tanımlamaya gerek kalmadan, kadın olduğum için, biz SAYGIDEĞER kadınlar için buradayım ve BEN VARIM!”diyerek konuşmasına son verdi.
Ayvalık Mahalle Evleri Ben Varım kahvaltı etkinliğine, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Nurten Sütçüoğlu, ve yönetimi, ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Gülden Belge, ve kadın üyeleri,CHP Ayvalık ilçe Kadın Kolları Baş.Ayşe Keklikçi, ve yönetimi, Ayvalık Anneler derneği, KASAİD Ayvalık Başk.Filiz Karayelli, ve üyeleri, Ayvalık Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği,kadın yöneticileri ve üyeleri, Ayvalık ADD Kadın üyeleri,Ayvalık Kadın İnisiyatifi üyeleri katıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.