Site Rengi

DOLAR 32,5371
EURO 34,8354
ALTIN 2.443,65
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 24°C
Per 24°C
Reklam
Reklam

AYVALIK AÇIKLARINDA GÖÇMENLERİN BULUNDUĞU TEKNE BATTI: 1 ÖLÜ 2 KAYIP

AYVALIK AÇIKLARINDA GÖÇMENLERİN BULUNDUĞU TEKNE BATTI: 1 ÖLÜ 2 KAYIP
Reklam
04.05.2023
264
A+
A-

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında batan teknedeki göçmenlerden 6’sı kurtarıldı, birinin cansız bedenine ulaşıldı.  Kayıp bir kadın ve bir bebek için arama kurtarma çalışması sürüyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan tekne battı. 1 göçmen hayatını kaybetti 2 göçmen aranıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Ayvalık açıklarında Yunanistan Sahil Güvenliği unsurları tarafından Türkiye kara sularına geri itilen göçmenlerin bulunduğu teknenin battığı tespit edildi.

Reklam

Bunun üzerine bölgeye acilen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait “TCSG-6”, “TCSG-8”, “TCSG-907”, “KB-4510” ve “KB-40” botları, “DEGAK-12” dalış timi ve “TCSG-512” helikopteri gönderildi.

Bölgeye giden Sahil Güvenlik Güçleri tarafından bir göçmenin cansız bedenine ulaşıldı, deniz yüzeyinde oldukları görülen biri çocuk 6 göçmen kurtarıldı.

Kurtarılanlar, Ayvalık Limanı’nda 112 Acil Sağlık ambulansı personeline teslim edilerek tedavi altına alındı.

Reklam

Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda kayıp oldukları değerlendirilen bir kadın ve bir bebeğe ulaşılması amacıyla başlatılan arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

Ayrıca, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.