Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 24°C
Per 22°C
Reklam
Reklam

ALİ GÜR’ÜN AYVALIK HALKIYLA COŞKULU BULUŞMASI

ALİ GÜR’ÜN AYVALIK HALKIYLA COŞKULU BULUŞMASI
Reklam
09.02.2024
352
A+
A-

“AYVALIK ALİ´YE HASRET, ALİ AYVALIK’A HASRET” BİTİYOR !!!

31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçiminde Cumhur İttifakı’nın Balıkesir Ayvalık Belediye Başkan adayının Ali Gür olduğu açıklandı.

“Binin üzerinde vatandaşın alkışlarından dolayı Ali Gür, konuşmasını ara ara kesmek zorunda kaldı”

Reklam

Konuklar arasında, Gömeç Cumhur İttifakı MHP’den aday gösterilen Kazım Arslan, Ak Parti Gömeç İlçe Başkanı Aytekin Öz, ve MHP Gömeç İlçe Başkanı Muammer Birdal, eşliğinde Cumhur İttifakı teşkilatları katıldı.

SONY DSC

Ali Gür, adaylığının açıklanmasının ardından vatandaşlar ile ilk buluşmayı Ayvalık merkezde Ak Parti İlçe Merkezi’nin önünde düzenlenen coşkulu bir miting ile gerçekleştirdi.

Ayvalıklılar tarafından tezahüratlar ve meşaleler ile karşılanan Ali Gür’e, Ak Parti İlçe Binası’na kadar yoğun bir kalabalık eşlik etti.

Reklam

Burada da Ayvalıklılar tarafından coşkuyla karşılanan Ali Gür ve ailesi tebrikleri kabul ederek mitinge gelenleri selamladı.

Ali Gür’e miting alanına girişinde Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren, Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı, parti teşkilatlarının üst düzey yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Mitingde açılış konuşmalarını Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ve Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı yaptı. Konuşmalarında her iki İlçe Başkanı da Ali Gür’e verdikleri desteği vurguladı.

 

Başkan Mustafa Güren” Vakit tamam Ayvalık’ta değişim zamanı”

 

Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren, konuşmasında “2024 yerel seçimlerinde, Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bilge lider Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle Ayvalık Belediye Başkanımız, sayın Ali Gür, olmuştur. Ayvalık’ımızın 34 mahallesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, ile birlikte, Ali Gür,başkanımla çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve Ayvalık için başaracağız. Bu gün bizi burada yalnız bırakmayan sizler Cumhur İttifakı Mensupları, değerli Ayvalık Halkı, hepiniz hoşgeldiniz. Allah razı olsun. Vakit tamam Ayvalık’ta değişim zamanı,şimdi değilse ne zaman” diyerek konuşmasına devam etti.

 

Başkan Hasan Ustalı” Ayvalık Bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor”

 

Ardından kürsüye gelen, Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı sözlerine, Hazırmıyız Ayvalık, Altınova Sarımsaklı,Cunda,Armutçuk,150 Evler ile tüm mahalleler hazırmıyız diyerek başladı.

Başkan Ustalı, konuşmasında :” Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yücel Yılmaz, yeniden Ayvalıkta Ali Gür, Cumhur İttifakı Adayı olmuşlardır. Her iki adayımız hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlar, Ayvalık Bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. Bu kadar güzel insanın yaşadığı şehirde bu kadar problemin çözülmesi gereken yerlerde,başıboş kalmasını hak etmiyor. Ayvalık’ın yaşanmaz hale gelmesini bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. İnşallah 31 Mart’ta Cumhur İttifakı adayları Balıkesir’de, Yücel Yılmaz ile inşallah Ali Gür ,Başkanımla yirmi yıllık fetret dönemine son vererek, yeni hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

SONY DSC

Cumhur İttifakı Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ali Gür konuşmasında Ayvalık’ın çözülmesi gereken sorunlarına değinerek neden aday olduğunu anlattı.

 

Ali Gür ” Yaşanan sorunlar, Ayvalık Belediyesi’nin gücünü aştı ”

 

Ayvalık’ta değişim zamanının geldiğini vurgulayan Ali Gür şunları kaydetti:

“Ayvalık’ın doğasını, tarihini, mimarisini korumak için aday oldum. Sadece bizlerin değil, kentimizde yaşayan tüm canlıların haklarını korumak için aday oldum. Kenti tüm paydaşlarıyla, işbirliği içinde yönetmek için aday oldum. Sadece çalışanların maaşlarını ödemek, yolları süpürmek ve çöpleri toplamak için aday olmadım. Bu vizyon değildir, bunu değiştirmek için aday oldum.” dedi.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çok farklı bir belediyecilik anlayışına sahip olunması gerektiğine vurgu yapan Ali Gür; altyapı, kanalizasyon, yol ve kaldırımlardaki sorunların acilen çözülmesi gerektiğine değindi.

“3800 tane kayıtlı balıkçımız var ama bir barınağımız bile yok.” diyen Ali Gür, bu sorunun Ayvalık Belediyesinin gücünü aştığını ve ilgili Bakanlıklar ile kendisinin görüşerek çözüm üretebileceğini söyledi.

 

“Ayvalık’ın nüfusu kışın 80 bin, yazın ise 500 bin kişiye çıkıyor. Günlük dolaşım ise bir milyona çıkıyor. Otoparklarımız yetmiyor, trafik bu yükü kaldıramıyor. “ diyen Ali Gür, ilçenin girişine büyük otoparklar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

SONY DSC

Ali Gür” Kışın da kenti canlandırmanın mümkündür”

Kentsel dönüşüme de özellikle vurgu yapan Ali Gür; Armutçuk, Sarımsaklı ve Altınova’da 80’li yıllardan kalan binaların tehlike yaratabileceğini söyledi.

“Ayvalık’ta her canlı daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Sokak hayvanlarımızın bakımını ve yaşam hakkını önemsiyorum.” diyen Ali Gür, acilen yeni bir barınak yapmak üzere projelerin hazır olduğunu söyledi.

 

Kendisinin de bir turizm işletmecisi olduğunu ifade eden Ali Gür; kültür, gastronomi, su altı ve su üstü sporlarıyla kışın da kenti canlandırmanın mümkün olabileceğini vurguladı.

Tüm projelerin hazır olduğunu söyleyen Ali Gür, belediye çalışanlarına da şöyle seslendi:

“Hangi partiden olursanız olun, hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun benim için önemli değil. Hakkıyla çalışan, işini doğru yapanın başımın üstünde yeri var. Kendi iş yerlerimde çalışanlarımızla her zaman bu adaleti sağlamışımdır.”

 

Ayvalıklıların yoğun ilgisi ve sevgisinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Ali Gür, Ayvalık’ın daha güzel ve yaşanabilir bir yer olması için elinden geleni yapacağına dair söz verdi.

 

SONY DSC

ALİ GÜR KİMDİR?

 

Ali Gür, 1975 Gömeç doğumludur.

İlk ve ortaokulu Gömeç’te, lise öğrenimini ise Ayvalık’ta tamamlamıştır. 1997 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi İşletmecilik Bölümü’nü bitirmiştir. 2004 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nden mezun olmuştur.

Askerlik hizmetini Diyarbakır Hava Kuvvetleri Komutanlığında tamamlamıştır.

1988 yılından beri Ayvalık’ta yaşayan Ali Gür’ün eşi Hatice Gür, Tarih öğretmenidir. Doruk Gür, Derin Gür ve Mert Gür’ün babasıdır.

Ali Gür, 1996 yılında iş hayatına başlamıştır. Ayvalık’ta ilk olarak Sarımsaklı mevkiinde bulunan Ali Gür Apart & Pansiyon’u kurarak turizm sektörüne adım atmıştır. 2006 yılında Sarımsaklı Badavut Emreli Otel’i alarak yeniden hizmete kazandırmıştır. 2018 yılında Ayvalık’ın en eski köyü olan Küçükköy içerisindeki tarihi bir dokuda hizmet veren Küçükköy Otel’i hizmete açmıştır. Aynı dönemde Sarımsaklı’da Sea Resort Otel’i kurmuştur. 2023 yılında ise en son turizm yatırımı olan Sea Long Otel’i hizmete açmıştır.

 

Tüm bu yatırımlarının yanı sıra şu anda Cunda ve Kozak’ta iki ayrı otel projesini de Ayvalık turizmine kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu süreçte, Sarımsaklı Turizm ve Otelcilik Derneğinde 2 dönem boyunca hizmet vermiştir.

Aynı zamanda Ayvalık’ta pek çok Turizm Derneğinin kuruculuk ve yöneticiliğini yapmıştır.

Eşi Hatice Gür’ün öğretmen olması vesilesi ile eğitim sektörüne de adım atan Ali Gür, Ayvalık’ta ilk özel eğitim kurumlarının kurucusudur. 2003 yılında ilk olarak Ayvalık Özel Uğur Dershanelerini hizmete açmıştır. Daha sonraki yıllarda Ayvalık Bahçeşehir Koleji ve Ayvalık Uğur Anadolu Lisesini kurmuştur. Kurucu üyelik görevine de hala devam etmektedir.

2003 yılında Ak Parti’de siyasete başlayan Ali Gür, Küçükköy Belde Teşkilatında Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yapmıştır.

 

2012 Genel Seçimleri’nde Ak Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Büyükşehir Yasası’ndan sonra 2014 Yerel Seçimleri’nde, Ayvalık Belediyesi Meclisine, Ak Parti 1. Sıra Meclis Üyesi olarak girmiştir. Aynı zamanda 2014-2018 yılları arasında, Ayvalık’ta Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevlerini gerçekleştirmiştir. 2020-2023 yılları arasında ise Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yapmıştır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.