Site Rengi

DOLAR 32,3955
EURO 34,7994
ALTIN 2.402,82
BIST 10.208,65
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Reklam
Reklam

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ AYVALIK’TA ÜLKÜCÜ YEMİNİYLE KUTLANDI

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ AYVALIK’TA ÜLKÜCÜ YEMİNİYLE KUTLANDI
Reklam
03.05.2023
329
A+
A-

3 Mayıs her yıl ülkemizde Türkçülük günü olarak kutlanmaktadır. 3 Mayıs tarihi geldiğinde özellikle sosyal medyada birçok kutlama mesajları paylaşılır. 3 Mayıs Türkçülük gününün tarihi ise 3 Mayıs 1944’e dayanır. Türkçülük Günü neden kutlanır?

“3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ İLK KEZ 1945 TARİHİNDE KUTLANDI.”

Reklam

Bu gün, Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere toplam 10 mahkûm tarafından ilk kez kutlanmıştır. İlk kutlama ise Tophane Askeri Hapishanesi’nde yapılmıştır. Daha sonra her yıl, birçok kişi tarafından kutlanmaya başlanan bu gün, günümüzde de çeşitli kutlamalarla anılmaktadır.

Ayvalık Ülkü Ocakları da aynı duygularla Başkan Mustafa Coşkun Tosun’un başkanlığında,  MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray,ve Yönetim Kurulu,MHP Kadın Kolları ve üyelerinin katılımının yanı sıra, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, ve Yönetim Kurulu üyeleri ile ülkücü vatandaşlar katıldılar.

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yapılan basın açıklamasında, Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı  Mustafa Coşkun Tosun, şu şekilde konuştu.:” Değerli Misafirler değerli Ayvalık Halk ve Çok değerli Dava Arkadaşlarım 3 Mayıs Milliyetçiler günü Basınç Açıklaması programımıza Hoş geldiniz Bugün 3 Mayıs Milliyetçiler  Günü… 3 Mayıs, 1944 de Türkçülük ve Turancılık davasının tabutluklarda işkencenin gölgelediği adalete boyun eğmeyenlerin günüdür.

Reklam

3 Mayıs Türk milletinin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuş günüdür.3 Mayıs Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur diyenlerin günüdür.

Milliyetçilik öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün asli bir vazifesidir.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü, Türkiye’de Türk milliyetçiliğinin yükselişinin sembolüdür artık. Rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşlarının tabutluklarda işkencelere direnerek bize emanet ettiği gündür

Ülkücü ve Milliyetçi hareketin mensupları olarak her 3 Mayıs bizim için kutsal gün olmuştur, ne unutacağız nede unutturacağız…

 

“TÜRK MİLLETİ VE TÜRK GENÇLİĞİ VAR OLDUKÇA BU BAYRAK GÖKLERDE DALGALANACAKTIR.”

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye sevdalılarına ve Turan Birliğine inananlara buradan selam olsun. Üste gök çökene dek, en son ocak sönene dek biz bu davadan dönmeyeceğiz, bu kutsal davayı yaşayacağız ve yaşatacağız.

2023 Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinin yüz yılı olacaktır. 3 Mayıs Milliyetçiler günümüz kutlu olsun sağolun varolun Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türküm Diyene.”Diyerek konuşmasına son verdi. Konuşmaların ardından,Ayvalık Ülkü Ocakları Üyeleri ile birlikte,Türkçülük yemini yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.