Site Rengi

DOLAR 32,4087
EURO 34,8321
ALTIN 2.431,63
BIST 9.982,28
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 20°C
Reklam
Reklam

TIP BAYRAMI  AYVALIK TA BASIN AÇIKLAMASI İLE KUTLANDI

TIP BAYRAMI  AYVALIK TA BASIN AÇIKLAMASI İLE KUTLANDI
Reklam
15.03.2021
805
A+
A-

Türk Tabipler Birliği, Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin, Tıp Bayramı nedeni ile basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ethem Vardı, katılarak, sağlıkçıların Türk Tıp Bayramını kutladı.

Pandemi’nin olmazsa olmaz kurallarından olan, Maske ve Mesafeye dikkat edilerek Cumhuriyet Meydanındaki Tıp Bayramı nedeni ile düzenlenen basın açıklamasına, siyasi parti ve STK’ların temsilcilerinin yanısıra vatandaş katıldı.

Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin, basın açıklamasına başlamadan önce, görevi başında COVİD-19 hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden sağlıkçıların anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yaptığı açıklamasında : Tıp Bayramı ülkemizde, tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ve hizmetlerinin ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. 14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kurulduğu, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün, 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir.

Reklam

“Tıp Bayramı’nın, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamış olmasının anlamı çok büyüktür.”

Yaşamı koruma, kurtarma ve iyileştirme gibi yüce bir misyonu üstlenmiş olan biz hizmet insanları, değer görmeyi ve saygı duyulmayı fazlasıyla hak ediyoruz. Tüm dünyayı sarsan corona salgını; aldığımız eğitimin, yaptığımız işin ne kadar meşakkatli ve takdire şayan olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu süreçte, yaşamını hiçe sayarak, özlemlerini yüreklerine gömerek, kendinden önce hizmet şiarıyla ve gördüğü her türlü şiddete ve saygısızlığa rağmen emek veren, tüm sağlık çalışanlarımıza minnetlerimizi sunuyor, bu uğurda canını feda eden arkadaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Bu güne kadar her dönemde alınan kararlarda bizleri yok sayan, sorunlarımızı ve taleplerimizi görmezden gelen bir anlayışın, sağlığı getirdiği nokta ortadadır.

Gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde, gerekse tedavi edici teknoloji ve gelişmelerde ülkemizin, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çağdaş uygarlık düzeyini yakalayamamış olmasının, Türk bilim insanlarımızın ödüllere layık görülen bilime katkılarını, ülkemizde değil yurtdışında yapabiliyor olmalarının nedenlerini çok iyi anlamak ve acilen gereğini yapmak gerekiyor. Bu süreçte yaşadığımız güçlükler, sağlığın, sağlıkta üretmenin ve eğitimin önemini açıklıkla ortaya koymuştur. Asıl görevi milletimizin ruhen ve bedenen sağlıklı yaşamasını sağlamak için gerekenleri yapmak olan siyasilerimize sesleniyoruz:

Reklam

“Bizim amacımız ve görevimiz halkımızın sağlığını korumak ve hastalıkları tedavi etmektir. “

Bunu yapabilmemiz için bizlere her türlü koşulun sağlanması, sorunlarımızın giderilmesi, haklarımızın teslim edilmesi gerekmektedir. Halkımızın sağlık hizmetlerine ve bizlere ücretsiz ve kolay ulaşmasını sağlamak da sizlerin görevidir. Sağlık, üzerinden siyaset yapılacak, rant elde edilecek bir sektör değildir. Sağlık hizmeti emek demektir, Sağlık hizmeti fedakârlık demektir,Sağlık hizmeti canı pahasına can kurtarmak demektir.Bu kelime bir güne sıkıştırılıp, samimiyetten ve gerçekçilikten uzak süslü sözlerle ve alkışlarla sorunları gözardı etme bayramı değildir.

“Gelin; Önce bizi dinleyin”

Alacağınız kararlarda, çıkaracağınız yönetmeliklerde, biz vatansever sağlık çalışanlarının görüşlerini alın, Bizim sorunlarımızı dinleyin ve çözün ki daha verimli, daha faydalı olalım. Sistemi, işin içinde olan, bizzat yaşayan, eğitimli bilim insanlarıyla oluşturun ki; Gelecek nesilleri sağlıklı, üreten, üretmeye ve bilime katkı sunmaya odaklı ve hevesli nesiller olarak yetiştirelim, onlara örnek olalım. Onlara imkân verelim ki; ülkemize katkı sunalım, kendimize yetmenin ötesinde, hem dünya çapında Türk bilim insanlarını kendi ülkemizde onurlandıralım, sahiplenelim hem de ülkemizde sağlık sektörünü ihraç eder hale gelelim. Unutmayalım ki toplum olarak mutlu olmanın yolu, ruhen ve bedenen sağlıklı, eğitimli ve özgür bireylerden, adaletli ve liyakatlı bir yönetimden, güvenli ve üreterek refahı yakalayan demokratik ve bağımsız bir ülke olmaktan geçiyor. “ Diyerek sözlerine son verdi. Türk Tabipler Birliği, Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin, Tıp Bayramı basın açıklamasına CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın mesajını okuduktan sonra, basın açıklaması son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.