Site Rengi

DOLAR 32,4615
EURO 34,7745
ALTIN 2.420,41
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

AYVALIK’TA SAHTE VE KAÇAK İÇKİ “METİL ALKOL” OPERASYONU

AYVALIK’TA  SAHTE VE KAÇAK İÇKİ “METİL ALKOL” OPERASYONU
Reklam
21.02.2021
707
A+
A-

Ayvalık’ta sahte içki yapıp satan kişilere karşı, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan  baskınla büyük darbe vuruldu. 2020 yılı içerisinde sahte içki (Metil Alkol)  yüzünden onlarca vatandaş hayatını kaybetti. Sadece 2020 Ekim ayına kadar sahte içkiden zehirlenen 67 vatandaş hayatını kaybetti. Bazı vatandaşlar,sahte içki içmekten körlüğün yanısıra vücutta büyük hasarlar meydana getirdi. Halk dilimde bilinen Metil alkol (metanol) odun talaşının damıtılmasıyla elde ediliyor. Doğal olarak hiçbir canlı fermantasyonla metil alkol üretmesi mümkün değil. Çok az miktardaki metanol dahi canlı organizma için zehirdir. 25 gram metanol içilirse; insanlarda körlüğe neden oluyor. Metil alkol endüstriyel kullanımı olan bir üründür. Gıda maddelerinin üretiminde girdi olarak kullanılması kesinlikle yasaktır ve kullanılamaz. Endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifriz, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılır. Bu kadar zararlı bir maddenin vatandaşlara satışının yapılmaması için güvenlik güçleri sıkı takip ve çalışmalar içerisinde.

 

“istihbari çalışmalar her açıdan değerlendiriliyor”

Reklam

Her türlü bilgileri değerlendiren, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, sahte/kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Ayvalık İlçesinde sahte/kaçak içki imal ve ticaretini yaptığı tespit edilen M.M.U. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada (55) litre etil alkol, (65) litre votka, (20) litre viski, (42) litre rakı olmak üzere toplam (182) litre kaçak içki ile (234) adet boş şişe, (2.300) adet kapak, (2) adet huni ve (1) adet pompa ele geçirilmiştir. Olayla ilgili C. Savcılığına bilgi verilmiş olup alınan talimat ile ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır. Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.