Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 23°C
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

İYİ PARTİ AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Reklam
08.03.2023
349
A+
A-

İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı basın açıklamasında, “06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileriz.” Diyerek başladı.

“ KADINLAR VE ERKEKLER EŞİT VE ADİL KOŞULLAR VE TEŞVİKLER İÇERECEK DÜZENLEMELER YAPILMASINI İSTİYORUZ”

İyi Parti Ayvalık İlçe Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Handan Lale, yaptığı açıklamasında:” Biz kadınların yüreğinin gümbürtüsüdür 8 Mart. Bir kutlamadan çok kadın olmanın ve kadınların hak arayışının konuşulduğu bir gündür.

Reklam

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kamuda ve özel sektörde çalışan kadın emekçilerin takıldığı cam tavanın yok edilmesi, ev hanımı olarak emek veren kadınlarımızın emeklerini görünür kılmak ve onların sosyal güvenceye sahip olmaları, kadın istihdamını arttırmak amacıyla iş ve aile yaşamı dengesini sağlayacak şekilde kadınlar ve erkekler için eşit ve adil koşullar ve teşvikler içerecek düzenlemeler yapılması, kadınlarımızın güvenliği için İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulması İyi Parti olarak öncelikli hedeflerimizdendir. Ayrıca demokrasinin bir gereği olarak kadınların siyasi alanda temsil edilmesini önemsiyor ve il ve ilçe teşkilatlarımızda kadın kotası uyguluyoruz. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın en az yüzde 30 u tüzüğümüze göre kadın olmak zorundadır. Pek çok teşkilatımızda bu orandan çok daha fazla kadın arkadaşımız görev almaktadır.

“BİZE DÜŞEN GÖREV KADINLARIN İHTİYAÇ DUYDUĞU SOSYAL HAYATI SAĞLAMAK”

Bununla beraber bahsettiğimiz bu hususların sağlanması için kadınların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Ve yine farkındayız ki kadınlar hak ve arzu ettikleri eğitimi aldıklarında yöneldikleri her alanda ön planda olmaya, sorumluluk almaya ve nihayetinde başarılı olmaya muktedirdirler. Bize düşen görev kadınların ihtiyaç duyduğu sosyal hayatı sağlamak ve bu sosyal hayatın garantörü olacak yasal düzenlemeleri yapmak ve uygulanmalarını sağlamaktır. İyi Parti olarak görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Daha iyi ve daha adil bir Türkiye için başta genel başkanımız Meral hanım ve kadın il ve ilçe başkanlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızla yola çıktık. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” Diyerek açıklamasına son verdi.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.