Site Rengi

DOLAR 32,3048
EURO 34,7206
ALTIN 2.383,54
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Açık
Balıkesir
21°C
Açık
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 22°C
Per 19°C
Reklam
Reklam

ZEYTİNYAĞI ZEKİ İNSANLARIN YAĞIDIR ” KASABA ÖZGÜN AKADEMİSİ”

ZEYTİNYAĞI ZEKİ İNSANLARIN YAĞIDIR ” KASABA ÖZGÜN AKADEMİSİ”
Reklam
11.06.2022
842
A+
A-

Kasaba Özgünde,Özgün Akademisi’nin düzenlediği  Yazar Doç.Dr. Yavuz Dizdar’ın kitaplarından olan Yemezler’in ve Ebru Güzel’in çıkardığı Yeni Öncüler kitabının tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda kitabın imzalandığı Kitap İmza Töreni’ne Ayvalık Özgün Zeytinciliğin yönetim Kurulu Üyeleri Halil Sucu ve Emine Sucu katılırken diğer konuklara arasında,Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, Ana Gıda A.Ş’nin Ayvalık Operasyon Müdürü Mehmet Cavlı,katıldılar.

  1. YAVUZ DİZDAR “ÇÜNKÜ ZEYTİNYAĞI AKILLI İNSANIN YAĞIDIR.”

Yemezler Kitabının yazarı Doç.Dr. Yavuz Dizdar,yaptığı açıklamasında,zeytinyağının önemine vurgu yaparak şunları söyledi.:”  5 Tane kitap çıkarttım. İnanın o kısmı önemli değil. Ben arka planda biriktirdiğim bilgiye bakıyorum,bu memleketin mevcut bilgisi ile daha iyisi olabileceğine inanıyorum. Bunu söylemeye anlatmaya çalışıyorum.  Kanserin çözümü olacak mı ? kanserden korunmak için ne yapabiliriz dediklerinde, evinizde tükettiklerinizin iyi olmasına bakın. Yağ kullanacaksanız kaliteli zeytinyağı, tereyağı kullanın. Yoğurdu evde tutun eksik etmeyin. Onun dışında ev yemeklerinden vazgeçmeyin. Kitaplarımdaki Mesajımız bu. Ama bazılarının çıkarttıkları söylemlerde,  Ayvalık’tayız ve Ayvalık’ta yağ pahalı diyor. Tadı bize uygun değil diyor. Bu gerekçeler mantıklı değil. Çünkü zeytinyağı akıllı insanın yağıdır. Zeki insanın yağıdır,bu zeytinyağı burada büyük bir medeniyeti ortaya çıkartacak kadar insanın iliğinin dibine kadar besleyecek unsuru içinde barındırır. Bunu ne diğer yağlarla alabilirsiniz ne de diğer ürünlerle yerine koyabilirsiniz. Sağlıklı kalmak çocuklarınızın da pırıl pırıl zekaya sahip olmasını istiyorsanız zeytinyağını tüketmek zorundasınız. Başka şeylere yapacağı harcamaları kesecek zeytinyağını alacaksınız. Gıda çok fazla önemli. Aksi takdirde bunun karşılığı bize ilaç, hastalık olarak, üzüntü olarak, kayıp olarak yaşatır.”Diyerek sağlıklı kalmanın yollarını bu kitapla vermiş olduğunu dile getirdi.

EBRU GÜZEL “ GÜZEL MEKAN KİTAPLARLA DAHA DA ÇOK GÜZELLEŞİYOR.”

Reklam

Aynı şekilde Yeni Öncüler Kitabının yazarı Ebru Güzel, kitabın imza ve tanıtım gününde yaptığı açıklamasında:” Yeni öncüler kitabım için buradayız. Rahmetli Ahmet Sucu ile 2020 yılında konuşmuştuk. Kitabı aldı okudu.  Kasaba Özgün Projesi hep Ahmet Sucu’nun aklındaydı. Bize nasipmiş ilk açılışı biz yaptık.  Güzel mekan kitaplarla daha da çok güzelleşiyor. Bu güzel mekan aracılığıyla, kitap bilgi ile birlikte sohbet ve muhabbet aktarıcısı oluyor. Yeni öncüler bir doğa ekolojik kitabı. Şöyle gelişti, 2018 yılında araştırılmış Etnografya kitabı, bilimsel bir araştırma kitabıdır. Türkiye’nin güneyinden kuzeyine doğusundan batısına yeni öncüler kimlerdir?

Çiftçileri araştırdık gezdik kooperatifçilikten,ekolojik tarıma EKO otelcilikten, bütüncül sera yönetimine kadar farklı alanlardaki çiftçileri bu kitaba taşıdık ki  insanlar herhangi bir ekolojik kıyamet geleceği zaman en azından kimlere gidecekler kimlerden yardım alacaklar diye bu kitabı çıkardık. Raflarında dursun kitap bu amaçla yazıldı.

HALİL SUCU “ÖZGÜN AKADEMİSİ  ÇOK DAHA FARKLI BİR ŞEY”

Reklam

Daha sonra konuşma yapan Emine Sucu :” 9 Ay önce eşim Ahmet Sucu’yu  kaybetmiştim. Onun öncesinde, Ahmet bey burayı kendi ve bizim için dinlenebilme amacıyla yapmıştı. Bilindiği gibi bizim Özgün Akademimiz var. Bu akademiyi özellikle hasat şenliklerinde kullanıyoruz. Özgün Akademi neden bir Özgün Kasaba içerisinde olmasın.” Diyerek konuşmasına son verdi. Kasaba Özgündeki imza ve kitap tanıtımıyla ilgili konuşan Halil Sucu,konuşmasında:”

Olayımız kahvaltı değil. Olayımız, Özgün olmak Özgünü daha da nasıl büyütebiliriz? Daha ileriyi nasıl götürebiliriz? Tabii ki sizlere kahvaltı sunmak istiyoruz. Ama Özgün Akademisi  çok daha farklı bir şey. Özgün Akademisi aslında, çeşitli organizasyonlarla değerli akademisyenler burada yer alacak. Burada hasatlar olacak ve birçok şey yapacağız. Amacımız onun üstündedir. Bu bağlamda Ayvalık a yenilik veya bir doku katabilirsek, bizim için yeterli olacaktır. Ben konuklara ve kitap yazarlarına teşekkür ediyorum. Sizinle başlattık, sizinle başlamış olmak da, bizim için daha çok keyifli bir şey hasat yapacağız, hasat zamanında sizi davet edeceğiz hep birlikte tekrardan yer alacağız. Kasaba Özgün bünyesinde, bulundurduğu akademi ile birlikte sizlerle konuşmaya devam edeceğiz.” Diyerek tekrardan bu gibi etkinlikler Özgün Akademisiyle Kasabada yapılacağına işaret etti. Konuşmaların ardından katılımcılar kitaplarını imzalattılar.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.