Site Rengi

DOLAR 32,3942
EURO 34,7933
ALTIN 2.438,85
BIST 10.007,81
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 19°C
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ TURHAN ÇÖMEZ AYVALIK TİCARET ODASINA ZİYARETTE BULUNDU

İYİ PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ TURHAN ÇÖMEZ AYVALIK TİCARET ODASINA ZİYARETTE BULUNDU
Reklam
04.09.2023
293
A+
A-

Ayvalık Ticaret Odası, (ATO) Meclis Başkanı Suat Akın ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar, 28. Dönem İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’i kapıda karşıladı.

 

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ve İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, ile İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlunu ağırladı.

Reklam

 

Açılış konuşması ile toplantıyı açan,ATO Meclis Başkanı Suat Akın, milletvekili Çömez ile geçmişten gelen dostluğuna vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi:” Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum. Gurur duydum. Her zaman söylemişimdir, sizin gibi elli tane vekil olsa, şu anda Ak Partide vekil olmasan da, meclise renk katan bir kardeşimizdir. Tekrar hoş geldiniz” diyerek sözü Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçara verdi.

 

Reklam

Başkan Uçar açıklamasında:” Ayvalık Ticaret Odası olarak, böyle ziyaretler bizi çok mutlu ediyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun, tüm temsilcilere ve vekillerimize odamız her zaman açıktır. Bizlerde hiç olmazsa onların arayıcılığıyla, bize bağlı olan üyelerimizin temenni ve dileklerini daha yüksek kademelere iletme şansı yakalıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Daha sonra İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, yaptığı kısa açıklamasında:” Bizim için ticaret odaları çok önemli. Sivil Toplum Kuruluşlarına önem veriyoruz. Bulunduğumuz her yerde de ziyaret etmek istiyoruz. STK’ların siyasallaşmamaları çok önemli. İş verenleri siyaset olmadan hayatlarına devam edebilmesi, eşit olarak devam etmesi çok, çok önemli. Bunun savaşını vermeye çalışıyoruz. İnşallah iktidar olduğumuzda bu düşüncelerle devam edeceğiz” dedi ve sözü İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’e bıraktı.

Sözlerine Bu gün burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu siyasi bir ziyaret değil. Bu bir dost ziyareti diyen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez,  konuşmasının bir bölümünde:” Ayvalık ve bölgenin kalkındırılabilmesi, daha fazla kalkınabilmesi için ortak neler yapabiliriz gibi bir fikir alış verişi ziyareti. Ayvalık’ın öneminin farkındayız. Ben siyasete bu gün girmedim. Çeyrek asırdır siyasetin içerisindeyim. Siyaseti de nasıl bir üslupla yaptığımı biliyorsunuz. Benim için önce Türkiye, önce millet. Ayvalık hakikatten Ege’nin incisi. Çok büyük potansiyellere sahip. Sadece turizm noktasında değil, tarım noktasında, bölgenin dokusuna uygun, çevre dokusuna uygun sanayisinde çok önemli katkılar sağlayabilecek bir ilçemiz. İlçenin de ötesinde büyük bir yerleşim yeri” diyerek konuşmasına şu sözlerle son verdi. Milletvekili Çömez” Bize bölgeyle ilgili sıkıntılar ve ihtiyaçlar yada ne olması gerektiğini konusunda, sizin perspektifinizden bir şeyler söyleyebilirmisiniz.”diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Konuşmaların devamında konuşmasını yapan Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar, Ayvalık’ yaşanan sorunları ve olması gereken çalışmaları ve üyelerinin istek ve temennilerini yaklaşık on maddede toparladı.

 

Başkan Uçar:” Sayın vekilim sizin de bahsettiğiniz gibi Ayvalık pandemi döneminde ciddi bir göç aldı. Ayvalık’ta her şey ayrıcalıklı. Zeytin Ağacının çeşidi ayrıcalıklı, Ayvalık’ın Zeytinyağı farklı. Burada Mübadele ile gelmiş bir gastronomi kültürü var. Onun etkisi var. Bununla birlikte Turizm Faaliyetleri bazen Balıkesir faaliyetleriyle karıştırılıyor, Ayvalık’ın ve Körfezin faaliyetleri farklı yapıya sahip. Bunları ayrıştırıp ayrı, ayrı değerlendirmek gerekiyor. Bizim ana konularımızdan bir tanesi biliyorsunuz Turizm Faaliyetlerindeki Sürdürülebilir  her yerde turizm yapmak. Bununla ilgili çabalar sarf ediyoruz. Deniz, kum, güneşin haricinde, bir şeyler yapalım istiyoruz.” Diyerek konuşmasının sınıflandırarak devam ettiren başkan Uçar, şu maddelere dikkat çekti.

Başkan uçar: ”Zeytinyağı İhracatı, Zeytinyağın da Tagşiş ve sahte taklit ürünleri, Ayvalık Zeytinyağı ve Ayvalık Markasının zarar görmesi, Su Altı Dalış Sporları için yasak bölgeler üzerinde çalışmaların yapılması, Edremit Havaalanı’nın çapraz ve yurtdışı uçuşlara açılması, Krediye erişimin kolaylaştırılması, Kalifiye eleman sıkıntısı veya sorunları, özellikle esnaf ve ticaretle uğraşan işletmelerin Enflasyon farkı muhasebesi, Gastronomi Turizminin desteklenmesi, Esnaf Kefalete verilen kredi limitlerinin ticaret odalarına da eşit kullandırılması gibi temenni ve isteklerimizin dikkate alınmasını istiyoruz” diyen başkan Uçar, sözlerine şu cümleler ile son verdi.

Başkan Uçar,” Biz ticaret odası olarak, 18 yıldır Zeytin Hasat Festivali yapıyoruz. Zaten Zeytinyağı Gastronominin ayrılmaz bir parçası. Biz son yıllarda, Zeytin Hasat Festivalinin yanında gastronomiyi de ekleyerek yapmaya başladık. Özel istasyonlar kurarak, bununla ilgili pişirmeler ve gurmeler davet ediyoruz. Biz bu etkinliklerin yerelde kalmasın uluslararası ayağımız zayıf tanıtımın burada olmaması gerekiyor. Tanıtımın İstanbul, Ankara gibi yerlerde de tanıtılması gerekiyor. Bu konuda destekler istiyoruz.” Diyerek konuşmasına son verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.