Site Rengi

DOLAR 32,2156
EURO 34,7094
ALTIN 2.450,42
BIST 10.218,58
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Reklam
Reklam

DEVLETİN BAKANLIKLARI AYVALIK’TA BARINAK YERİ İÇİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

DEVLETİN BAKANLIKLARI AYVALIK’TA BARINAK YERİ İÇİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Reklam
25.05.2021
1.230
A+
A-
Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ayvalık Vural Sineması’nda yapılan ilk yer belirleme toplantısı gerçekleştirildi. Ayvalık Vural Sineması’nda yapılan toplantıda barınak için iki alternatif belirlendiği belirtildi ama finans konusu ve imar değişiklikleri ile birlikte ele alınıp alınmayacağı netlik kazanmadı.
Ayvalık’ta 100’e yakın balıkçı, gezi ve dalış teknesinin hasar gördüğü ve battığı fırtına ekseninde kentin balıkçı barınağı eksikliği, fırtınadan 4 gün sonra düzenlenen toplantıda ele alındı.Toplantının amacı Ayvalık’ta ve Altınova’da yapılacak balıkçı barınaklarının yer tespit edilmesi veya yerlerin belirlemesi. Ayvalık ve Altınova da yapılacak balıkçı barınaklarının çalışmalarına, Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Karayel,Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Baş Mühendisi Alev Gündüz, B.B.B.İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hikmet Memiş, B.B.B. İmar Ve Şehircilik Daire Başkanlığı Temsilcisi Mithat Özmen, B.B.B. Fen İşleri Daire Başkanlığı Temsilcileri Onur Bora Ve Fahri Sezer, B.B.B. Deniz Ulaşımı Ve Liman İşletmeleri Şube Müdürlüğü Temsilcisi Gökhan Uçdi,Balıkesir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Sabri Erol, Balıkesir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Harita Teknikeri Osman Dede, Ayvalık Liman Başkan Vekili Merve Kırdar, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi Ve Başkan Vekili Ali Jale, Ayvalık Belediyesi Av. Günay Benli, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürü Güney Ulus, Ayvalık Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü Temsilcisi Mehmet Akkalp, Ayvalık Belediyesi Harita Mühendisi Alİ Volkan Buladanlı,Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Temsilcisi Ahmet Öztürk, Ayvalık S.S. Su Ürünlerİ Koop. Başkanı İsmail Güran, S.S. Ayvalık Patrİça Tur Koop. Başkanı Muammer Küçük Ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmaİl Duman,Ahmet Kemer, Ve Üye Murat Tünek,katıldılar.
GÖRÜŞLER ALINIP PLANLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ.
İlk konuşmayı yapan, B.B.B.İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hikmet Memiş, : Ayvalık Belediyesi’nin 1 5000 lik revizyon çalışmalarına devam ediyoruz. Tarım görüşlerini de Tarım Bakanlığı kurulda bekliyoruz. Pandemi bittiğinde ilk kurulda tarım görüşleri alınıp planlama çalışmalarına başlayacağız. Bu da bizim için büyük şans. Çünkü bu yer seçimi ile 1500 ‘liklerde liman ve balıkçı barınakları işleme şansımız, böyle bir avantajımız var.
“YETER Kİ BÜTÇE BULUNSUN”
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Karayel, “Öncelikle geçmiş olsun. Biz de medyadan öğrendik. Videoları izledik. Oldukça büyük bir felaket olduğu görülüyor. Bundan 1.5-2 ay olmadı herhalde. Başkan beyin yazısı ile Şubat ayında yazılmış. Biz de buraya geldik. Yer seçimi konusunda başkanla bir saha gezisi yapılmıştı. Başkanlığın yazısında 2 bin üzerinde tekne olduğundan bahsediliyor. Tarımın yazısında 462 tekne olduğundan bahsediliyor. Dolayısıyla burada bir ihtiyaç olduğuna diar bir kanaat var. Biz de bakanlığımızın alt yapı müdürlüğüne 3. ayın 23’ünde bir yazı ile belirttik. 3 alternatif çalışma yapılmış , harita üzernde kroki ile belirlenerek ve bakanlığımızın ilgili genel müdürlüğüne iletilmiştir. Olaydan sonra Vali beyin talimatıyla bölge müdürlüğümüzle tekrar görüşülüp tekrar iletildi. Bakanlığımızın yetkilileri Perşembe günü burada olacaklar. Bu alternatifler üzerinden konuşabiliriz ya da yeni bir durum varsa onu konuşabiliriz. Bundan sonraki safhada planlama yapılması gerekiyor. Bu işin bir finansaman ve yapım tarafı var. Planlama tarafı minimum 1-15. yıl sürebiliyor. Devam eden işlerimizden görüyoruz. Burada özel bir durum olduğu görülüyor. Imar ile beraber inşaat devam edebilir mi? Bütçe tarafı nasıl olacak? Kurumlar tarafından karar verilir. Bütçe tarafı çözülebilirse biz hemen proje tarafını bakanlığımızın ilgili birimleri hızlı bir şekilde yer seçimi ve planlama çalışmasına başlanabilir. Sonrası da yapım. Bizim sürekli yaptığımız işler olduğu için sorun değil yeter ki bütçe temin edilsin. Bu kadar ihtiyaç olan bir yerde herkesin talebi var. Biz bununla ilgili katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için geldik. Buradan hızlı bir şekilde yol haritası çizebileceğimizi düşünüyoruz. Son kararı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü verecek. Onlar da haftaya gelecek.” dedi.
“KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın selamını ileten ‘Krizi fırsata çevirmek’ lafını hatırlatarak, “ Keşke bu olmasaydı biz çalışma yapıyorduk biz burada krizi fırsata çevirmek için o denilen işlemi aynı anda yapmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızla konuyu bizzat görüşüyor. “ dedi.
“BİRİNİ BAKANLIK YAPSIN DİĞERİNİ BÜYÜKŞEHİR VE AYVALIK BELEDİYESİ ORTAK YAPSIN”
Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ali Jale, “Cuma günü burada çok sıkıntılı süreç geçirdik. Hala daha sıkıntılı süreç devam ediyor. Başta Büyükşehir, Ayvalık Belediyesi ve Kaymakamlık, tüm kurumlar seferber olmuş durumda. Tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Konuyu yaklaşık olarak 1.5 seneden beri takip ediyoruz. Ayvalık’a balıkçı barınağı yapılması konusunda müthiş bir ısrarı, talebi var. Bu yerlere Yücel Başkanımızla birlikte baktığımızda kendi ağzından duyduğumu söyleyeyim, ‘Bir an önce ne gerekiyorsa siyaseten, siyaset üstü buradabu barınakları yapmamız gerektiği konusunda’ Yücel Başkanımızın da müthiş bir ısrarı var. Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi’nden tüm daire amirleri buranın yapılması için ellerini taşın altına koymaya hazırlar. Hatta Mesut başkan ve Yücel başkanın görüşeceklerdir ama söylediği birşey var. Kendileri de görüşecektir. Bir tanesini finansman olarak bakanlık yapsın. Bir tanesini de biz Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi finanse edelim yani bu kadar özverili şekilde bu işi yapmak istediklerini biliyorum. Uzun yıllar bu sektörün içinde biri olarak şu geldiğimiz nokta, şu toplatıyı yapabilmek bile büyük başarı. Sonunda sesimizi duyurduk. Yıllarca uğraştık. Her toplantıda söyledik. Ihtiyacımız var. Bir gün bir facia yaşayacağız diye. Neyse kriz inşallah fırsata dönecek. Emin olun hiçkimse bunun önüne set koyacak bir tavır sergilemiyor. Türkiye’de belki de en hızlılardan olabilir. Umutluyum. Bunun için tekrar devletimize, belediyelerimize güveniyorum. En uygun yeri bulalım. Bu yaraları bir daha yaşanmayacak şekilde saralım” dedi.
“İKİ ALTERNATİFİN YERİ DE İYİ”
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge Başmühendisi Alev Gündüz, sunumda iki alternatif hakkında bilgi verdi. Yat limanının sırtına dayanarak çıkılabilecek bir mendirek ile Yunus Emre parkının ön kısmı iki alternatif olarak üzerinde durulan noktalar. Denizel etkinin dışında, şehir trafiğine girmemek açısından iki noktanın uygun olduğu belirtildi. Fırtına sıklıklarına göre nereye nasıl bir dalga kıran yapılması için henüz yolun başında olunduğunu belirten Başmühendis Gündüz , “İvedi olarak yapılması için Çevre şehircilik Bakanlığı ya da Valilik üzerinden imarla birlikte yapılabilir görüşü alınırsa bu iş hızlı ilerler. Yoksa bizim mevcut barınakların bile imar değişiklikleri en az 1 seen sürüyor. Debi sondajları, oşinpografi haritası çıkarıtılıp onaylanmas, 20 kurumdan tek tek görüş alınması dediğimi gibi Ayvalık’a bu talebi karşılama anlamında kurataracak durum birlikte yapılması. Bu alternatiflerin iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.
Altınova ile ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusuna Ali Jale, Kum Adası yakınlarında korunaklı bir barınak olduğu ancak orada iyileştirme çalışması yapılmasının yerinde olacağını belirtti. Jale, “Burada barınaklar için topalndık ama biz rıhtımlar için de bakanlığa başvurumuzu yaptık. Çünkü rıhtımlarda imar dolgu planlarında sıkıntılar var. Dolgu planlarımızı da tamamlayıp rıhtımlarımızda da bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Yıllardır önceki yönetimler doldurmuşlar doldurmuşlar ama hiçbir dolgu imar planı yok. Bakanlığa gittiğimizde şöyle bir durum yaşadık. Rıhtımlarda iyileştirme yapalım. Çok iyi karşıladılar. Bir açtık ki fiziki olarak varolan rıhtım yok. Dolgu imar planı çalışması yapılmamış. Bu barınak ile birlikte rıhtımlar ile ilgili çalışmayapmak istiyoruz.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.