Site Rengi

DOLAR 32,2775
EURO 34,9381
ALTIN 2.445,77
BIST 10.173,42
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 31°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Reklam
Reklam

AYVALIK MÜBADİL TORUNLARI 99.ÖNCE GELEN ATALARINI ANDILAR

AYVALIK MÜBADİL TORUNLARI 99.ÖNCE GELEN ATALARINI ANDILAR
Reklam
29.01.2022
576
A+
A-
Girit’ten ve Midilli’den 99 yıl önce Ayvalık ‘a getirilen Mübadiller, Mübadil Çocukları ve Torunları Cunda Adasında ilk giriş yaptıkları Karantina bölgesi olan bu gün bile aynı isimle anılan Despotun Yeri’nin önünde denize karanfiller ve çelenk bırakarak anıldı. Anma törenlerine katılanlar arasında, Dernek yönetim Kurulunun yanısıra, Ayvalık Ak Parti İlçe Başkanı Ali Gür , Kadınlar Kolu Başkanı Gökmen Karakaş, Ayvalık MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yalın,ve Cerrah Şanlıoğlu, katıldılar.
“MÜBDADELE ZORDU ANCAK ZORUNLUYDU.”
Ayvalık Mübadiller Dernek Başkanı Neşe Albayrak,açıklamasında“: Değerli Misafirler 99 yıldır Anadolu topraklarını vatan yapan mübadil torunları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 99. Yılında da doğup büyüdüğü topraklardan göç etmek zorunda kalan atalarımızın hüznünü ve duydukları büyük özlemi hala yüreklerimizde hissediyoruz. Mübdadele zordu ancak zorunluydu. Bar Sandığa sığdırdıkları tüm hatıralar, ile yollara düştüler. Evlerini, ekip sürdükleri tarlalarını sokaklarını vatan bildikleri toprakları, Yaşanmış hafızalarını terk ettiler.
Bugün burada sizlerin huzurunda göç yolunda hayatlarını kaybeden tüm mübadilleri atalarımızı saygı minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel ifadesiyle Mübadillerimiz, muhacirlerimiz kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır. 99 yıl önce yaşanan acıların tekrar yaşanmayacağı ülkeler ve toplumlar arasında hiç bir sorunun olmayacağı gönül ve hudut sınırlarının olmadığı hiç bir çocuğun yurdundan, topraklarından koparılmadığı barış ve huzur dolu günler bekliyoruz.
Bu vesile ile dünyanın muhtelif yerlerinde yaşayan tüm mübadil torunlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Aziz ruhları önünde eğiliyoruz .”diyerek konuşmasına son verdi.
Mübadiller Derneği, anma programının ikinci bölümünde çok yaşlı mübadilleri gezdiler ve her gittikleri mübadillere hediyelerini verdiler. Anma programının üçüncü bölümünde, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk ve karanfilleri koyarak saygı duruşunda bulundular ve aynı zamanda Talatpaşa caddesinde lokma hayrı yaparak anma programını sonlandırdılar.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.