Site Rengi

DOLAR 32,4147
EURO 34,7678
ALTIN 2.419,29
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

DEMOKRAT PARTİ MECLİS ÜYELERİ ANKARAYA DP’DEN İSTİFA EDİP GİTTİLER

DEMOKRAT PARTİ MECLİS ÜYELERİ ANKARAYA DP’DEN İSTİFA EDİP GİTTİLER
Reklam
18.10.2021
1.349
A+
A-

2019 Yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Ayvalık Belediye Başkanlığı’na  aday gösterilmeyen CHP Üyesi Mesut Ergin, partisinden istifa etti.

2019 Yerel seçimlerinde, adaylık müracaatlarının son günü Demokrat Partiye geçerek, Demokrat Partisi Ayvalık Belediye Başkan adayı oldu. Mesut Ergin’in istifa etmesinin ardından bir çok Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi de istifa ederek, DP Ayvalık Belediye Başkan adayı Mesut Ergin’e destek vermişlerdi.

Ayvalık Demokrat Partisi Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde, CHP ‘den istifa eden üyeler  DP’ye geçerek,başkan adayı Mesut Ergin’in yanında yer alan ve Demokrat Partisi’nden Meclis Üyeliği kazanan ,Ali Jale,Ethem Vardı,Hüseyin Ergin,Merih Arslan,Özge Toygar,Semih Varol ,ve Tülay Çankaya, 19 Ekim 2021 günü DP’den istifa ederek CHP’sinin grup toplantısına katıldılar. Ankara’ya CHP’nin Grup Toplantısına gitmeyen Mustafa Serdar Tunç  DP ‘nden istifa etmeyen  tek meclis üyesi oldu.

Reklam

CHP’nin Grup Toplantısında, Mesut Ergin’e CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu’nun parti rozetinin  takılacağını daha önceden Yükselen Haber’de yazılmıştı. CHP’nin grup toplantısına gidenler arasında  sadece DP’nden istifa eden meclis üyeleri değil, CHP Ayvalık İlçe Yönetimi de yer aldı. 2019 Yerel seçimlerinde başka bir partiye geçmeyeceğini defalarca dile getiren Mesut Ergin, bu günden sonra kendisini  2019 yerel seçimlerinde, CHP Milletvekilleri’nin, hem CHP İl Yönetimi’nin,hem de  CHP Ayvalık İlçe Yönetimi’nin,  her fırsatta ağır hakaret ve sözler ile kötülediği parti örgütüyle birlikte çalışmalarını yürütecek. Önümüzdeki yerel seçimlerinde aday gösterilirse, aynı zamanda bu desteklenecek. Tabiki; CHP Ayvalık İlçe Örgütünde bölünmeler olmaz ,yada Mesut Ergin İlçe yönetimine müdahale edip bir değişiklik yapılmaz ise!!!

Diğer taraftan,  Demokrat Partisi Ayvalık İlçe Teşkilatından istifa eden Başkan Mesut Ergin, ve Meclis Üyeleri için,  Demokrat Partisi Ayvalık İlçe Başkan Hüseyin Özdemir, yaptığı basın açıklamasında: Sayın Belediye Başkanımız Mesut Ergin,ve belediye meclis üyelerimizin istifaları akabinde,CHP ‘ye geçeceklerine dair açıklamalarını üzüntüyle izliyoruz.Kendilerine yeni partilerinde başarılar diliyoruz.Yaklaşık iki yıl sonra belediye seçimleri yeniden yapılacak.Bu istifalara Ayvalık seçmeninin ne söyleyeceği o zaman belli olacaktır.Bizde şimdiden belediye adayını ve belediye meclis üyelerin, belirleyerek,2024 seçimlerine hazırlanıp bu yanlışı düzelteceğiz.”diyerek açıklamasına son verdi.

Bu durum gösteriyorki; 2024 Yerel seçimlerinde, Ayvalık Belediye Başkan adayı belirlenmesinde, Millet İttifakı cephesinde  aday savaşları yaşanacak.

Reklam

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.