Site Rengi

DOLAR 32,2921
EURO 34,6825
ALTIN 2.413,99
BIST 10.045,74
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 23°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Reklam
Reklam

CHP AYVALIK İLÇE ÖRGÜTÜ CHP’NİN 98. YAŞINI PASTA KESEREK KUTLADI/Yükselen Haber

CHP AYVALIK İLÇE ÖRGÜTÜ CHP’NİN 98. YAŞINI PASTA KESEREK KUTLADI/Yükselen Haber
Reklam
09.09.2021
1.048
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98’nci kuruluş yıldönümüne, siyasi partiler ve STK’lar  yoğun ilgi gösterdi. CHP Ayvalık İlçe örgütü, Ayvalık’ta gündüz gerçekleşen kutlama programında, Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulundu.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 98.yılı kutlamasını ilçe binasının önünde düzenlediği kokteyl ile gerçekleştirildi.CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yıldönümü kutlaması sabah saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

BAŞKAN ŞALMANLI” LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETİ SÜRDÜRMEK VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZİDİR.”

Reklam

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı meydanda yaptığı konuşmada, “Bugün iki önemli olayın yıldönümüdür. Bugün, ulusal güçlerin emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşının dönüm noktasıdır. Emperyalizmin İzmir’de denizde boğulduğu günün yıldönümüdür. Ulu önderin, İstanbul’da “geldikleri gibi giderler” dediği sözün tutulduğu gündür bugün. Ve bugün partimizin kuruluş yıldönümüdür. Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna dayanak oldu. Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef aldı. Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Atatürk Devrimleri ve Altı Ok İlkeleri, Tam Bağımsızlık tutkumuzun, Halkın iradesine, özgür düşünceye, modernleşmeye dayalı çağdaş bir toplum olma iddiamızın kaynağıdır.

BAŞKAN ŞALMANLI“BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR”

Reklam

Laik ve demokratik Cumhuriyeti sürdürmek vazgeçilmez hedefimizidir. Atatürk Devrimleri ve Altı Ok İlkeleri, Emperyalizme, kurulu düzenin yanlışlıklarına, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, imtiyazlara, darbelere ve dikta heveslilerine bir başkaldırıdır. Dün olduğu gibi bugün de bizler, uluslaşma sürecinin, Laik Cumhuriyet yapılanmasının, çağdaşlaşma hedefinin, Aydınlanma Devriminin sürekliliği hedefinden vazgeçmeden yürümeye devam ediyoruz. Bizler, halk partililer, altı okta şekillenen Atatürk devrimleri ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” ve İsmet İnönü’nün, “Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır.” sözlerini ilke edindik. “Benim iki büyük eserim vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.” diyen ulu önderimizin izinden yürümeye, O’nun ilke devrimlerinin ışığını yarınlara taşımaya söz veriyoruz. ” Dedi.

 

KOKTEYLDE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PASTA KESEREK COŞKULU BİÇİMDE KUTLANDI.

At Arabacılar Meydanı’nda bulunan CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı önünde, 9 Eylül Perşembe akşamı düzenlenen kokteyle, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP Ayvalık İlçe yönetimi ve partililerin yanı sıra İYİ Parti İlçe Başkanı Gülten Sütlüoğlu, DP İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Kokteylde kuruluş yıldönümü pasta keserek coşkulu biçimde kutlandı.

 

BAŞKAN ŞALMANLI “DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ.”

Başkan Şalmanlı, parti binası önünde yaptığı konuşmada, “Bugün iki önemli günü yıldönümü. Bir kıyıda, Samsun’da yanan özgürlük ateşi, başka bir kıyıya, İzmir’e ulaşmıştı 9 Eylül 1922’de. Kolay olmadı bu meşaleyi taşımak. Düşmanla savaşıldı, yoklukla savaşıldı, işbirlikçilerle savaşıldı, yoksullukla savaşıldı. 9 Eylül 1922, “Küllerinden Doğan” bir ulusun geleceğe dair umudunun perçinlendiği gündü. Ve bir başka 9 Eylül, benzer bir umudun yeşerdiği gün oldu. 9 Eylül 1923’te Emperyalizme, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, imtiyazlara başkaldırının Türk siyasi tarihinde ilk cephesi açıldı. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi için Atatürk Devrimleri ve Altı Ok ilkeleri, dün olduğu gibi bugün de uluslaşma sürecinin, Laik Cumhuriyet yapılanmasının, çağdaşlaşma hedefinin ve Aydınlanma Devriminin sürekliliğinin ifadesidir.

Partimiz; Atatürk’ün aydınlanma devrimi ve altı ok ilkelerini, sosyal demokrasinin evrensel kurallarını ve Anadolu ile Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimini temel olarak almaktadır. Amacımız, 21. yüzyılda, partimizin Atatürkçü ve devrimci ilkeleriyle, gelenekleriyle, sosyal demokrasi anlayışıyla toplumumuzu, devletimizi, aydınlık yarınlara taşımaktır. Hedefimiz, ülkemizi çağdaşlığa, refaha, huzura, güvenliğe ve aydınlığa kavuşturmaktır. Partimiz, bu ideolojik birikimi ile ulusal kurtuluş mücadelemizin tam bağımsızlık ruhunun temsilcisidir. Laik, demokratik cumhuriyetimizin kararlı savunucusudur. Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan çağdaş Türkiye modelinin güvencesidir. Temel ideolojimizi oluşturan altı ok ilkeleri dışında herkes için özgür bir Türkiye hedefimizde önceliklerimiz; Dün olduğu gibi bugün de Atatürk İlke ve Devrimlerinin Bekçisiyiz. Gücümüzü Tarihsel Köklerimizden Alıyoruz

“Benim iki büyük eserim vardır. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.” diyen ulu önderimizin izinden yürümeye, O’nun ilke devrimlerinin ışığını yarınlara taşımaya söz veriyoruz. ” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.