Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Az Bulutlu
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 23°C
Reklam
Reklam

AYVALIK’TA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA KUTLAMASI HEM DENİZDE HEM KARADA KUTLANDI

AYVALIK’TA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA KUTLAMASI HEM DENİZDE HEM KARADA KUTLANDI
Reklam
19.05.2021
581
A+
A-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü çelenk sunumu, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşı ile devam etti. Şehit Abdullah Tayyip Olçok MTAL’ın alan düzenlemesini yaptığı 19 Mayıs Kutlamasına, büyük katılım ve coşkulu bir şekilde hem karada hem denizde verilen konserlerle kutlamalar devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunumuna, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Garnizon Komutanı Pers. Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık Mes. Yüksek Okul. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Dinç, Kuzey Ege Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Sadun Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Güneş Eliş, Siyasi Partilerin temsilcileri, STK’ların şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

“TÜRK MİLLETİNİ YİNE MİLLETİN KENDİ AZMİ VE KARARI KURTARACAKTI”

Reklam

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Şükrü Balkan, Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında:  Büyük Önder Atatürk’ün 19 May1s 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve “Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır”  diyen yüce Önder Mustafa Kemal ATATÜRK yediden yetmişe, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir.

“ATASININ EMANETİNE CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKACAK”

Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Reklam

“20 HAZİRAN 1938 TARİHLİ KANUNLA ATATÜRK’ÜN DE ONAYIYLA YASALAŞMIŞTIR”

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun’da kutlanmış, 24 Mayıs 1935’te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş’ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaşlı yöneticiler kutlanan Atatürk Günü’nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 1981 yılından sonra “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır.  Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi, Saygıyla kutluyorum.” Sözleri ile konuşmasına son verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü çelenk sunumunun ardından, Gondolda İzmir Bandosu Orkestrası tarafından meydanda mini konser verildi. Gençlik marşı ve hayat Bayram olsa adlı şarkıları çalan orkestraya halk alkışlarla eşlik etti. Programın son etkinliği, Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve zeytin çekirdekleri, öğretmenleri Çağrı Çalışır ve Nazire Özeren Gülder yönetiminde ‘İzindeyiz’ ve ‘İzmir Marşı’nı Ayvalık Gezi Teknesi’nde çaldılar. İlçe protokolü ve vatandaşlar kıyıda konseri alkışlarla tempo tutarak eşlik etti. Verilen konserlerin ardından,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü Kutlamaları son buldu.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.