Site Rengi

DOLAR 32,3497
EURO 34,7770
ALTIN 2.398,06
BIST 10.208,65
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Reklam
Reklam

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI TANITIMI

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI TANITIMI
Reklam
12.01.2022
409
A+
A-

Aile Destekleri Sigortasını halka anlatırken bizlere sorulabilecek sorulara doğru yanıt verebilmek için aşağıda açıklanan ayrıntıları bilmemiz gerekiyor.

  1. Aile destekleri sigortası nedir?

1952 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü 9 sigorta dalı bütün ülkelerin uygulamasını istemiştir. Emeklilik sigortası, sağlık sigortası, yaşlılık sigortası, analık sigortası, iş kazası sigortası, işsizlik sigortası, malullük sigortası, ölüm sigortası ve aile destekleri sigortası vardır. Bu sigortalardan bir tanesi olan Aile destekleri sigortası Türkiye’de yok. Türkiye tam 50 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nde TBMM’de 9 sigorta dalını hayata geçireceğine dair kanun çıkardı. Bu sigorta dalı uygulanmıyor. Bu nedenle aile dramları yaşanıyor. Kişinin doğumundan ölümüne kadar tüm yaşamını sosyal güvence altına alınan bu sigortalardan en önemlisi yoktur. İşte bu sigorta bizim iktidarımızda çıkarılacaktır.

  1. Aile destekleri sigortası kimleri kapsamaktadır?

Aile destekleri sigortası asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Aile destekleri sigortası sosyal güvenlik anlamında bütün ailelerin güvencesi olacaktır.

Reklam
  1. Aile destekleri sigortası yoksul ailelere sadece asgari ücret tutarında mı destek verecek?

Hayır, her bir ailenin durumu özel olarak incelenecek.

Ailede engelli, yaşlı, okula giden kaç çocuk var, hangi düzeyde eğitim alıyor, ona göre belirlenecek. Engelli çocuğuna ya da yaşlıya bakan kadının sosyal güvenliği sağlanacak, o kadın evde çocuğuna bakarken emeklilik hakkını kazanacak.

Her ailenin durumu özel olarak incelenecek ve en az asgari ücret tutarında bir destek verilecek. Bazı ailelere durumuna göre asgari ücretten daha yüksek destek verilecek.

Reklam
  1. Devlet kamuya eleman alırken aile destekleri sigortasından yararlanan ailelere pozitif ayrımcılık uygulanacak mı?

Aile destekleri sigortası yasası çıktığı zaman varsa işsiz öncelik hakkı tanınacak. Fakir fukara ailelerin çocuklarına sahip çıkılacak. Her ailede en az bir kişi sigortalı olacak. Temel hedefimiz sigortasız ailenin olmaması. Ana hedefimiz sürekli yardıma muhtaç aile yaratmak değil, ana hedefimiz çalışan, alın teri döken, kazanan aile bireyleri yaratmak.

  1. Aile destekleri sigortasını hangi kurum uygulayacak?

Yeni bir kurum kuracağız. Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacak. Bu kurum sadece ailelere bakacak. İsrafı önleyeceğiz, uygulamadaki kirliliğe tamamen son vereceğiz. İnsan onuruna yakışır bir şekilde sigortayı hayata geçireceğiz. Bir ailenin fakir olduğunu kimse bilmeyecek. Yoksulluğun afişe edilmesini kabul etmeyeceğiz. Yapılan yardımların medyada reklam olarak kullanılmasına son vereceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yapılacak maddi yardım kadının bankaya açılan hesabına yatırılacak. Bir devlette yoksul varsa sorumlusu o devleti yönetenlerdir.

  1. Ailenin mali durumunu ve sosyal statüsünü kim belirleyecek?

Sosyal güvenlik kurumunun sosyal hizmetler uzmanı, sosyologlar belirleyecek. Her bir aile ile temasa geçecek, raporlayacaklar. Yaşlı, engelli, okuyan çocuk durumu araştırılacak. Uzmanlar ailenin sorununa yoğunlaşacak. Bu araştırmalar tekrarlanarak devam edecek, gelişen durumlara göre yardımlar tekrar düzenlenecek.

  1. Sigorta çıktığında bugün yardım alanların yardımlar kesilecek mi?

Yardımlar kesilmeyecek, aksine iyileştirilecekler.

  1. Aile destekleri sigortası kapsamındaki ailelerin çocuklarının eğitim harcamaları karşılanacak mı?

Çocuğun bütün eğitim harcamaları karşılanacak. Çocuğunu rahatlıkla kreşe bırakacak, çocuklara okul çağı ne olursa olsun burs verilecek, yurtta ücretsiz kalacak.

Bu eğitimde fırsat eşitliği demektir. Zenginin çocuğu ile fakirin çocuğu aynı fırsatlardan yararlanacak. Bunu yapacağız. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

  1. Mevsimlik işçilerin barınmaları ve çocuklarının eğitimi nasıl olacak?

İnsani koşulların tamamını hayata geçireceğiz. Memleketlerini, iş zamanları terk ederek, fındık, zeytin, pamuk toplamaya giden mevsimlik işçilerin çocuklarına sahip çıkacağız. Bu işçilerin çocuklarını eğitimle buluşturacağız. Karavanlar olacak, karavanlarda kalacaklar. Çocukları için eğitim verecek öğretmenler olacak. Hiçbir çocuk eğitimsiz olmayacak.

  1. Yoksul olup tek başına yaşayan kişi de aile destekleri sigortasından yararlanacak mı?

Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Herkesin gelir güvencesi olacak. Hiç kimse gelirsiz kalmayacak.

  1. Aile destekleri sigortası kapsamında ‘yeni başlangıçlar fonu’ nedir?

Aile destekleri sigortası aileyi güvence altına alan sigorta dalıdır. Her aileye asgari bir gelir desteği sağlanacak. Boşanmış kadınlara ev bulacak, kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Ev kirasından çocuğun okuluna kadar her konu güvenceye alınacak. Buna yeni başlangıçlar fonu diyeceğiz.

  1. Aile destekleri sigortası bugüne kadar niçin uygulanmadı?

Devleti yönetenler yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istediler. Ekmek karşılığı oy almayı yeğlediler. Biz CHP olarak yoksulluğu tarihe gömmek için iktidara gelmek istiyoruz. Biz yoksulluğu kimsenin dinine, ırkına, diline bakmadan ortadan kaldıracağız. Yoksulluğu yönetmek değil ortadan kaldırmak için iktidar olacağız.

  1. Aile destekleri sigortası kapsamındaki aileler sigorta primi ödeyecek mi?

Ailelerden hiçbir prim alınmayacak. Harcamaların tamamı devletin bütçesinden karşılanacak. Görevlilerin hazırladıkları raporlara göre ailelere destek sağlanacak. Devletin topladığı vergiler bu destek için var.

  1. Aile destekleri sigortalarını karşılayacak kaynak var mı?

Beşli çeteye (CENGİZ, LİMAK, KALYON, KOLİN, MAKYOL holdingler) gelince para var fakir fukaraya gelince yok. Biz sosyal devleti savunuyoruz. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanındadır. Kaynakların kullanımı siyasi tercihtir. AKP bütçedeki parayı zenginden yana kullanıyor. Biz halktan yana kullanacağız.

  1. Vatandaş yoksulluğunun giderilmesini devletten isteyebilir mi?

Anayasa bu hakkı bütün vatandaşlarımıza vermiştir. Fakirlere yardım devletin lütufu değildir. Sizin hakkınızdır. Anayasanın maddelerinde herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu açıkça yazmaktadır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları:

SİZLER KAPI KAPI DOLAŞARAK BUNLARI ANLATACAKSINIZ.

HER BİRİNİZİN TARİHİ SORUMLULUĞU VAR.

HER BİRİNİZ YOKSUL AİLELER İLE İLGİLENECEKSİNİZ.

HER KAPIYI ÇALACAK. HER EVE GİRECEKSİNİZ.

HER AİLEYE UMUDU AŞILAYACAKSINIZ.

BİZİM İKTİDARIMIZDA HİÇ KİMSEYE AÇMAYACAKSINIZ DİYECEKSİNİZ.

BU SAYDIĞIM KONULARI HER AİLEYE ANLATACAKSINIZ.

BİLGİMİZLE, BİRİKİMİMİZLE, TECRÜBEMİZLE, İNANCIMIZLA TÜM BU SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ DİYECEKSİNİZ.

SİZLER UMUDUN, BARIŞIN VE GÜZELLİĞİN ELÇİSİ OLACAKSINIZ. Aile Destekleri Sigortası Tanıtımı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.