Site Rengi

DOLAR 32,1447
EURO 35,1205
ALTIN 2.471,63
BIST 10.158,63
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 23°C
Az Bulutlu
Balıkesir
23°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Reklam
Reklam

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VE GAZİ MECLİSİN 102. KURULUŞ YILI KUTLAMASI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VE GAZİ MECLİSİN 102. KURULUŞ YILI KUTLAMASI
Reklam
24.04.2022
333
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Ayvalık Cumhuriyet Alanında düzenlenen çelenk sunumuyla başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Protokolüne, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı vekili Piyade Albay Ufuk Çırağ, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın katılmasıyla katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması başladı. Cumhuriyet Meydanındaki çelenk Sunumuna, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Protokolün ve Vatandaşların Atatürk Anıtına karanfiller koymasının ardından, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumunun ardından yapılan saygı duruşu ve Ayvalık Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile Cumhuriyet Meydanındaki Kutlama sona erdi.

Reklam

Halkın katılımıyla kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ikinci bölümü Hüsnü Uğural Stadı’nda halk oyunları plaket sunumları ve kortej geçişiyle kutlandı.

Hüsnü Uğural Stadı’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenine  Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı vekili Piyade Albay Ufuk Çırağ, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çocuklarıyla stadı dolduran çok sayıda aileler ve  vatandaşımız katıldı.

Reklam

Öğrencilerin şiirleri, şarkıları ve muhteşem halk oyunları gösterileri törene renk kattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  ve gazi meclisin 102. kuruluş yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine vurgu yapan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,” Söz konusu vatan olduğunda, diğer her şeyi teferruat addetme hasletini bir asır önce “ilk kurşunla dünyaya haykıran Ali Çetinkaya’nın evlatları ile bir aradayız bugün . Yediden yetmişe;  henüz okul çağına gelmiş çocuklarımızla, bir mesleğe adım atmak üzere olan gençlerimizle, onları sevgiyle koruyarak büyüten ve bizlere teslim eden velilerimizle, gücünü sevgiden aldığı için dünyanın en kutsal ve saygın mesleğini icra etmekte olan öğretmenlerimizle, idarecilerimizle, kısaca bir sevgi ve umut ağını genişletmek ve Güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmek maksadıyla el ele veren her kademeden eğitimin paydaşlarıyla, değerli Ayvalık halkıyla bir aradayız.

“EVLATLARINIZ BİZİM EMANETİMİZDİR”

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinçle kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen böyle bir günde şunu bilmenizi isterim ki; evlatlarınız bizim emanetimizdir. Sevgi ve şefkatle; bir öğrenim biçimi olarak ezber değil düşünen, akl’eden, soru soran, araştıran insan modeline dönük yeni eğitim anlayışına hizmet vermek arzusunda olan, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda aydınlık Türkiye’nin vizyonuna yakışır bir camianın yöneticilerinden biri olarak misyonumuz bizatihi budur.

 

“SİZLERDEN EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ, OKUMA KÜLTÜRÜNE GEREKEN ÖNEMİ VERMENİZ OLACAK.”

Toplumun başka herhangi bir kesimi için değil, sizlere dünya üzerindeki yegâne çocuk bayramını bırakmak demek, Türkiye’nin aydınlık geleceğinde sizlere hep güveniliyordu, şimdi de güveniyoruz demek. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan aydınlık yolda bilesiniz ki size beslediğimiz umut çok büyük. Sizlerden en büyük isteğimiz, okuma kültürüne gereken önemi vermeniz olacak. Belki pek çoğunuz biliyorsunuzdur; 23 Nisan aynı zamanda çok sayıda uluslararası kuruluş ve UNESCO’nun “Dünya Kitap Günü” olarak ilan ettiği bir gün. Bu vesileyle bir kez daha, bildiği zaman bildiğini; bilmediği zaman bilmediğini fark eden ” fikirli insan olma yolunda kitapların rolüne dikkatinizi çekmek isterim.

“ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ SAYGI, ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYOR”

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi daha fazla uzatmadan bu kürsüyü bugünün gerçek sahibi olan duygu ve düşüncelerin en değerlisini ve en güzelini bizlerle paylaşacak olan sevgili öğrencimize bırakmak daha sonra bu alanda çocuklarımızın coşkusuna ortak olmak amacıyla huzurlarınızdan ayrılırken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. ”Diyerek, konuşmasına son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.