Site Rengi

DOLAR 32,3784
EURO 34,7289
ALTIN 2.433,87
BIST 10.056,00
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 19°C
Az Bulutlu
Balıkesir
19°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 19°C
Reklam
Reklam

AYVALIK BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI YOKSULLUĞA KARŞI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

AYVALIK BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI YOKSULLUĞA KARŞI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU
Reklam
23.06.2022
340
A+
A-

Büro Emekçileri Sendikası’nın yurt genelinde eş zamanlı yapılan yoksulluğa hayır basın açıklaması, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Büro Emekçileri Sendikası Şubesi tarafından  yapıldı. Ayvalık’ta yapılan basın açıklamasını, Büro Emekçileri sendikası Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Emin Bişiriciler yaptı. Ayvalık Cumhuriyet Alanı’ndaki basın açıklamasının açılış konuşmasını  BES Balıkesir Şube Genel Örgütlenme Sekreteri Sinan Karademir yaptı.  Ayvalık’ta yapılan geçinemiyoruz temalı basın açıklamasına Ayvalık genelinde siyasi parti temsilcileri,STK’ların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Emin Bişiriciler yaptığı basın açıklamasında:”1990 yılından bu yana Kamu Emekçilerinin ekonomik demokratik hakları için mücadele ediyoruz. 30 yılı aşan bu dönemde sayısız eylem ve etkinlik yaptık, örgütlenme hakkı talebiyle çıktığımız yolda toplu sözleşme ve grev hakkı için mücadelemizi bugün de sürdürüyoruz.

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;

  • Eğitim Sağlık ve sosyal güvenlik başta olmak üzere kamu hizmetlerinin piyasalaşmasından, Kamu Emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğine,
  • Adaletsiz ek gösterge sisteminden, Kamuya işe alım ve kamuda yapılan görevde yükselme sınavlarında mülakat sınavları marifetiyle yaşanan haksızlıklara,
  • Emekli yaşının yükseltilmesinden, emekli maaşlarının düşüklüğüne,
  • Kamuda siyasi kadrolaşmalardan, liyakat sistemine,
  • Güvencesiz çalışma rejimlerine karşı, iş güvencesine,
  • Sözleşmeli Çalışmaya karşı, kadrolu çalışmaya,
  • Kamu emekçilerinin insanca yaşam talepleri ile birlikte barış içerisinde demokratik bir ülkede eşit ve özgür yurttaşlık için mücadele ettik, bugün de etmeye devam ediyoruz.

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;

Reklam

Asgari ücrete ve kamu emekçilerine yapılan maaş zamlarının satın alma gücü açısından korunması hükümetin görevidir.Altı ay ya da bir yıl sonra gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları üzerinden verilen farkları zam diye sunmak,Enflasyon tahminlerini tutturamayan, siyasi iktidarın TÜİK eliyle enflasyon rakamlarını maniple etmek yerine enflasyondan kaynaklı kayıplarımızın bir sonraki ay karşılanması gerekir.

EMEKÇİLER OLARAK BİZLER DE ENFLASYON KORUMALI MAAŞ İSTİYORUZ! DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ,

Büro Emekçileri Sendikası olarak yıllardır kamudaki ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi ve emeklilik maaşlarımızın hesaplanmasında dikkate alınmayan ek ödemelerimizin temel ücrete yansıtılması için mücadele etmekteyiz. Emekli ikramiyesi ile ev alınabildiği dönemlerden, ikinci el bir otomobil bile alınamadığı, ev fiyatlarının milyonlarla ifade edildiği, bir dönemde emekli ikramiyelerinde 50 bin lira, emekli maaşlarında 1000 lira artışın kamu emekçilerine müjde olarak sunulması kabul edilemezdir. Kaldı ki kamuoyuna yansıya ek gösterge artışlarından 1 Ekim 2008 tarihinden sonra kamuda işe girmiş 5510 Sayılı Kanuna tabii emekçileri için, başka bir ifadeyle 2 milyonu aşkın kamu emekçisi için, planlanan ek gösterge düzenlemesi pek bir anlam ifade etmemektedir. Bunun için başından beri ifade ettiğimiz gibi kamuda adil bir ek gösterge düzenlenmesin yapılmalı ve taban 3600 ek gösterge alınarak bütün Kamu Emekçileri yapılan düzenlenmeden faydalandırılmalıdır. Bu düzenlemenin yanı sıra Kamu Emekçilerinin çalışırken elde ettiği gelirlerin emeklilikte garanti altına alınması, kıdem hesaplarında üst sınırın kaldırılması ile ek gösterge talebimizin karşılanmasının mümkün olacağını bir kez daha ifade ediyoruz.

Reklam

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;

Emekçilerin işe gitmek için katlandığı maliyetlerin başında gelen ulaşım ve öğlen yemeği giderlerinin payı oransal olarak giderek artıyor, metropollerde ve turistik il ve ilçelerde konut kiraları neredeyse maaş tutarına yaklaşmış durumda, çalışan anne ve babaların çocukları için kreşlerin yanından bile geçemiyor.

ACİL OLARAK SERVİS VE ÜCRETSİZ YEMEK, KİRA VE KREŞ YARDIMI İSTİYORUZ!

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;

Öteden beri çalışma yaşamları siyasi oy hesapları üzerinden teslim alınmaya çalışılan sözleşmeli statüde çalışan emekçilerin temel sorunlarından biri olan çalışma biçimi son bulmalıdır. Sözleşmeli/4B statüsündeki tüm kamu personelleri kadroya geçirilmelidir.Havuz, fazla mesai, nöbet, yemek ve ulaşım yardımı gibi ek ödemeleri sözleşme masasında kaybeden adliye çalışanlarının kaybedilen hakları iade edilmelidir.Bu yıl tekrarlanacak olan Promosyon sözleşmesinin Başbakanlığın 2007/21 sayılı Genelgesinde belirtilen şekilde ayrım yapılmaksızın her personele eşit şekilde dağıtımı yapılmalıdır.Sorunlarımızın nihai çözümünün gerçek bir toplu sözleşme düzeni ve grev hakkımızla ilgili bir yasal düzenleme ile mümkün olacağını biliyoruz. Hükümeti yaşanan bu olağan dışı süreçte toplu sözleşme masasına çağırıyoruz. Bizler sabahın sahipleriyiz, hesap sormayı da biliriz yaralarımızı sarmayı da…  Biz üretmezsek hayat durur.

BU NEDENLE ACİL TALEPLERİMİZ:

1-Ekonomik kayıplarımızın karşılanması için yeniden toplu sözleşme masası kurulsun 2-İlk işe alımlar dâhil mülakat haksızlığına son verilsin, liyakat esas alınsın 3-Ek ödemeler temel ücrete dâhil edilsin 4-Adil bir ek gösterge düzenlemesi yapılsın ve tüm Büro Emekçilerine 3600 ek gösterge verilsin 5-Ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği ve yol ücreti verilsin 6-Astronomik kira artışlarına karşı bütün çalışanlara kira yardımı verilsin 7-Banka promosyonları tüm çalışanlara eşit dağıtılsın ve 8-Sözleşmeli çalışanlar kadroya alınsın İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz Yaşasın emekçilerin birliği! Birleşe birleşe kazanacağız.” Sloganlarıyla basın açıklaması sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.