Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Az Bulutlu
Balıkesir
16°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Reklam
Reklam

TUTUKLU YARGILANAN KİŞİLERİ AYVALIK BELEDİYESİ’NE KİM HANGİ DÖNEM ALDI

TUTUKLU YARGILANAN KİŞİLERİ AYVALIK BELEDİYESİ’NE KİM HANGİ DÖNEM ALDI
Reklam
27.10.2022
779
A+
A-

“Bursa’da beş ay önce bombalı saldırının faili ile birlikte gözaltına alınan, Ayvalık Belediyesi personellerinden, T.E. ve R.İ. adlı kişileri belediyeye kim ve hangi dönem işe aldı.”

Bursa’da beş ay önce gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin yakalandı.

Yapılan takip sonucunda, Ayvalık İlçesinde üçü belediye çalışanı olmak üzere beş kişi gece yarısı yapılan operasyon ile gözaltına alındı.

Reklam

Gözaltına alınanların içinde, Ayvalık Belediyesi personellerinden, T.E., R.İ., U.Ö., bulunuyordu.

Diğer iki kişi D.Ö. ve İzmir’den R.İ.’nin kızı gözaltına alınarak, İzmir Terörle Mücadele Şubesine sevk edildi.

Yapılan sorgulamaların ardından, belediye çalışanı T.E. ve R.İ. ve R.İ. kızı, tutuklu yargılanmak üzere ters kelepçe ile cezaevine sevk edildi.

Reklam

Bu arada, Ayvalık Belediyesine bu işçileri kim aldı; olayı öne çıktı.

Hangi belediye başkanı veya kim aldı ?

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Gazetelerinden birinin imtiyaz sahibi İbrahim Özyurt’a verdiği açılamasında; “Hemen gereğini yaparak Belediyemiz ile ilişkilerini kestik” demiş.

Başkan Ergin, röportaja şöyle devam etmiş.

”Bazı haber kaynaklarının asılsız haber yaptıklarını belirtmiş.”

Başkan Ergin;  “Biz böyle bir şeyi duyunca şok olduk.

Bizden önceki yıllarda çalışan personel.

Zaten duyunca hemen gereğini yaparak belediyemiz ile ilişkilerini kestik.

Ayvalık Belediyemiz olarak gerekeni yaptık.” Demiş.

Ayvalık Yükselen Haber olarak, 2019 yerel seçimlerindeki kıyasıya olan çekişmeler aklımıza geldi.

Tutuklu yargılanan bu şahıslar gece ve gündüz Demokrat Partisi Ayvalık Belediye Başkanı Adayı Mesut Ergin’e çalışmışlardı.

2014-2019 arası Ayvalık Belediye Başkanlığı yapan Rahmi Gençer’i aradım.

Konuyu aktardım. Bu konu hakkında neler düşündüğünü sordum.

Çok şaşırdım!!!

Mesut Ergin, yaptığı röportajında, T.E. ve R.İ. belediyeye bizden önce alınmıştı sözlerine karşılık, “Ayvalık SGK’na bakabilirsiniz” diyerek söze başlayan Rahmi Gençer;” Ben 2014 yılında yapılan yerel seçimleri kazandıktan sonra, bu iki kişiyi işten çıkardım.” Diyen başkan Gençer, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Ben bu kişileri göreve geldiğimde, işten çıkarttım.  Bana kızdıklarından dolayı Demokrat Partiye çalıştılar. DP Belediyeyi alınca, Başkan Mesut Ergin, bu kişileri tekrar işe aldı.

Demokrat Partisi belediyeyi kazanınca başkan bu kişileri Ayvalık Belediyesine ait Güzel Ayvalık Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde işe alarak hatta altlarına araç vererek, önce Boğaziçi Otelde, Paşalimanında daha sonra da Hamdibey’deki “Bu Çatının Altında Umut Var,” sloganıyla açılan, Mahalle Evleri’ne yetkili kıldılar.” Diyen 2014-2019 arası Ayvalık Belediye Başkanlığında bulunan  Rahmi Gençer, son sözlerinde;  Bu açıklamayı da yanlış algı yaratmak isteyenler için yapmak zorunda kaldım.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.