Site Rengi

DOLAR 32,3525
EURO 34,7677
ALTIN 2.392,26
BIST 10.248,81
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 17°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 27°C
Reklam
Reklam

ATATÜRK’ÜN AYVALIK’A GELİŞİ KARANFİLLER VE ÇELENKLER İLE KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN AYVALIK’A GELİŞİ KARANFİLLER VE ÇELENKLER İLE KUTLANDI
Reklam
13.04.2023
279
A+
A-

SONY DSC

Ayvalık Halkı, Atatürk’ün Ayvalık’a yürüyerek geldiği yolu takip ederek Cumhuriyet Meydanında buluştular. Resmi Törenin ardından CHP Ayvalık İlçe Örgütü, İYİ Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı’nın yanısıra ADD Ayvalık Şubesi, ÇYDD Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Lozan Mübadilleri Derneği, Atatürk anıtına çelenklerini sunarak saygılarını gösterdiler.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ve meclis üyelerinin katıldığı siyasi parti ve STK’ların çelenk sunumunda, açıklama yapan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,:Atatürk’ün Ayvalık’a gelişi nedeniyle düzenlediğimiz törene hoş geldiniz.

Ülkemin onurlu insanı; bağımsızlık için, işgalci emperyalistleri yurdundan kovmak için, onların içerdeki işbirlikçilerine derslerini vermek için onca zaman savaşmış, aydınlarını, köylülerini, öğretmenlerini, öğrencilerini kaybetmişti. Ülkem pek çok şeyini bu savaşta kaybetmişti ama aydınlık yarınlara olan umudu kazanmıştı. Çünkü bir lider vardı bütün dünyanın hayran olduğu, hatta savaştığı ülkelerin komutanlarının bile saygıyla bahsettiği. Bir lider vardı, bugünleri çok önceden görmüş ve Gençliğe Hitabesinde bizleri uyarmıştı.

Reklam

O bir umut ışığıydı. O tek tek yanan çoban ateşlerinin ülkeyi aydınlatan meşaleler olduğuna inanıyordu. O Mustafa Kemal’di. O Atatürk’tü.

Genç cumhuriyet; her alanda ilerlemeler ile dünyaya örnek olurken, onun kurucusu, ulusal bağımsızlığın ulusal onurla eşdeğer olduğuna inanan başka ülkelerin boyunduruğuna girmenin ihanet olduğu bilincini taşıyan büyük Atatürk, yurdu adım adım gezerek, savaş alanlarında kazanılan zaferin sosyal ve ekonomik alanlarda yaşatılması gerektiğini halka anlatıyordu.

Yapılanlar halka inmiş miydi? Halk ne diyordu tüm yapılanlara? İşte bunları bilmek için Atatürk sık sık yurt gezileri düzenliyordu. Her gezisinde halkla birebir konuşuyordu. Onlardan yapılanların eleştirisini alıyor, yapılacakları anlatıyordu. İşte böyle bir yurt gezisi sırasında, 13 Nisan 1934 günü, İzmir’den yola çıkan Atatürk, yol üzerindeki yerleşim yerlerinden geçerek, Ayvalık’a gelmiştir.

Reklam

SONY DSC

13 Nisan Caddesi’nin başlangıcına otomobiliyle yanaşmasıyla, Ayvalıklılar büyük bir sevinç yaşamışlar ve Ata’nın etrafını sarmışlardır. Yol boyunca Ayvalıklılar ile yürüyen Atatürk onlarla Belediye binasına kadar sohbet etmiştir. Tabii ki bu esnada, Atatürk’ü görebilmenin, bir ulusu ayağı kaldıran büyük lidere yakın olabilmenin büyük coşkusu Ayvalık’ın dört bir yanında hissedilmişti.

Bizler bugün Ata’mın gelerek şereflendirdiği Ayvalık’ta, Ata’mın devrimlerinin bayrağını dalgalandırmak için varız. Bizler hayallerimizi, umutlarımızı o sarı saçlı mavi gözlü devden aldık. Bizler umuduz. Bizler geleceğiz. Bizler birer meşaleyiz. Bugün bağımsız bir devletin vatandaşları olarak yaşıyorsak, özgür insanlarsak ve şerefli bir şekilde başımız dik dolaşıyorsak, sömürgeciliğin pençesinde değilsek ve çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebiliyorsak, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak ve özgürce nefes alıyorsak, her şeyi Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde dedelerimizin, ninelerimizin çalışma azmine borçluyuz.

Sana söz Atam, Cumhuriyetimizi tıpkı senin kurduğun gibi kimsesizlerin kimsesi yapacağız. Sana söz Atam ülkemizi tıpkı senin bıraktığın gibi emperyalizmin ve işbirlikçilerinin pençesinden kurtaracağız. Sana söz Atam, ülkemin kadınları tıpkı senin devrimlerinde öngördüğün gibi tüm haklarını eksiksiz kullanacaklar. Sana söz Atam, ülkemin baharı senin bıraktığın yerden devam edecek.” Diyerek konuşmasına son verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.