Site Rengi

DOLAR 32,2905
EURO 35,0372
ALTIN 2.478,21
BIST 10.563,39
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 28°C
Açık
Balıkesir
28°C
Açık
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 30°C
Reklam
Reklam

İKİ KORUNAKLI YANAŞMA YERİ İÇİN  START BUTONUNA BASILDI

İKİ KORUNAKLI YANAŞMA YERİ İÇİN  START BUTONUNA BASILDI
Reklam
13.08.2021
770
A+
A-

Yaklaşık 2.5 ay önce yaşanan fırtınada 100′ ün üzerinde balıkçı ve dalış teknesinin hasar görüp battığı Ayvalık’ta, büyük tekne barınağı etüd ve zemin araştırma sondajına başlandı.

Ayvalık Setur Marinanın yan tarafında belirlenen alanda yapılacak 10-50 metrelik 85 adet büyük tekne için planlanan barınağın zemin etüd ve sondajı için butonlara törenle basıldı.

Reklam

Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ulaştırma Bakanlığı İzmir 3. Bölge Müdürü  Hacer Eke, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, ve Yönetim Kurulu, MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, ve Yönetim KuruluAliağa Deniz Ticaret Odası Ayvalık Temsilcisi ve Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ali Jale ve Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, S.S Deniz Motorcular Kooperatifi Başkan yardımcısı İsmail Duman, S.S Cunda Su Ürünleri Kooperatifi başkanı İsmail Güran, Kızılay Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Anıl Okyar,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire başkanı Hikmet Memiş, 15 kişilik proje ekibi katıldı.

Ulaştırma Bakanlığı İzmir 3. Bölge müdürü Hacer Eke, “İnşallah bu projeyi bitirip hizmete açacağız. Şu an da sondaj çalışmalarına başladık. Daha sonra gerekli çalışmaları yaparak ihale aşamasına geleceğiz. Herkese hayırlı olsun.” Dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ” Balıkesir’in yirmi ilçesi var. Ama Ayvalık’ın ayrı bir güzelliği var. Ayvalık, Balıkesir’in misafirhanesi. bütün misafirleri ağırladığımız bir yer. Burada stratejik planlarımızı yaparken iki tane barınak planlanmıştık. İkisinin de yapılmasıyla ilgili çalışmaları Ayvalık Belediyesi ile çalışıyorduk. Geldik buraya baktık, yazılarımızı yazdık, gönderdik ama Mayıs ayında olan birçok balıkçıyı rahatsız eden burada ticaretini yapan birçok arkadaşımızı zarara uğratan iş bizim işimizi hızlandırdı. Bakanımız buralara geldi. Buradaki ihtiyacın elzem olduğunu gördü ve projeyi hızlandırmak adına Mesut başkanımızla birlikte kolları sıvadı. Bu projenin yapılması konusunda biz üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Bugün geldiğimiz noktada yapacağımız zemin etüdleri ile projeyi sağlıklı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Reklam

Ayvalık belediye başkanı Mesut Ergin ise ” Keşke Mayıs’ta afeti yaşamasaydık. Bizler seçimden sonraki süreçte Ayvalık’ta ihtiyacımız olan balıkçı barınakları ve limanlar açısından her ortamda olması gerekeni dile getirmeye çalıştık. Bu projelerin bir tanesinde 10 metreye kadar profesyonel bazı tekneler ile amatör gezi-spor-balıkçı teknelerinin korunması planlanmış ve 250 teknenin bağlama yapması öngörülmüş. Diğer yer ise Ayvalıkta ticari faaliyette bulunan gezinti-tenezzüh tekneleri, dalgıç tekneleri, ticari yatlar, yolcu gemileri, ticari balıkçı tekneleri (gırgır-trol tipleri) için dizayn ediliyor. Burada da 85 irili ufaklı tekne barınabilecek. Bugüne kadar Ayvalık yönetimlerinin hiç girişimde bulunmadığı, Ayvalık için çok önemli olan, Ayvalık’ı gerçek bir deniz kenti yapacak projeleri hayata geçiriyoruz. Cuma günü zemin etüdü yapılmaya başlanıyor. Buna göre mendireklerin ve dolgu alanlarının hangi teknikle, nasıl ve ne şekilde imal edileceği ortaya çıkacak. İlk defa fiziki bir uygulama yapılacak. Hedefimiz, iki yanaşma yerinin yapımını 2022 yatırım planları içine aldırabilmek ve 2,5 yıl içinde de yapımlarını tamamlatmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.