Site Rengi

DOLAR 32,2412
EURO 34,7988
ALTIN 2.382,67
BIST 10.276,88
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Açık
Balıkesir
22°C
Açık
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 22°C
Per 19°C
Reklam
Reklam

AYVALIK’TAKİ PARTİLER VE STK’LAR BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINI KUTLANDI

AYVALIK’TAKİ PARTİLER VE STK’LAR BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINI KUTLANDI
Reklam
30.08.2022
398
A+
A-

Ayvalık’ta siyasi partiler Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda, Büyük Zaferin 100. Yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında sonra, aynı şekilde Atanın Anıtına çelenk sunarak ve yapılan konuşmalar ile 30 Ağustos Zafer Bayramını üyeleriyle kutladılar.

“ TÜRKİYE EMPERYAL GÜÇLERİN PRANGALARINDAN KURTULARAK TAM BAĞIMSIZLIĞA KAVUŞMUŞTUR.”

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, günün anlam ve önemine vurgu yaparak, şunları dile getirdi. Başkan Şalmanlı:” 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 100 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emperyal güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Türk ulusu, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde; Amasya’da “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’’ diyerek yola çıktı, Erzurum’da manda ve himayeyi kesin bir dille reddetti, Sivas’ta “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’’ dedi, 23 Nisan 1920 de Ankara’da Meclisi açtı ve egemenliğini ilan etti. Verdiği bağımsızlık savaşıyla 100 yıl önce bugün eşsiz bir zafer kazandı.

Reklam

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”

Bu zafer, Türk Milleti’nin varlık zaferidir: Emperyalist güçlerce, öz vatanından sürülmek istenen Milletimizin, yeniden var oluş destanıdır… “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek yola düşen, tüm olanaksızlıklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işi, egemenliği kayıtsız şartsız millete devretmek olmuştur. Hiç kimse aradan geçen yıllara aldanmasın, Dumlupınar’da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırarak “millet egemenliği” düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz.

“ZAFER ‘ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR.”

Reklam

Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da “barışın güneşi” ile aydınlanacaktır. Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını “Zafer ‘Zafer benimdir diyebilenindir.” Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir.” sözüyle çizmişti. Biz Atatürkçüler Mustafa Kemal’in askerleri olarak kararlıyız, başaracağız! Cumhuriyetimizi, ne pahasına olursa olsun, yeniden demokrasi ile taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” Diyerek konuşmasına son verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.