Site Rengi

DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Reklam
Reklam

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI
Reklam
19.05.2022
360
A+
A-
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda, yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çelenk Sunumu, saygı duruşunu takiben İstiklal Marşın okunmasının ardından Hindistan, Bulgaristan ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen halk oyunları gösterisiyle tamamlandı.
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA KUTLAMALARI HÜSNÜ UĞRAL STADINDA DEVAM ETTİ.
10: 30 da Hüsnü Uğral Stadında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Rehabilitasyon merkez komutan vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, Ayvalık Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Müdürü, Şükrü Balkan, Kurum Kuruluş Şube Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları ve STK’ların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hüsnü Uğral Stadında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları, okulların kortej geçişi, Atatürk’ün samsunsan çıkışı, Sivas, Erzurum Kongrelerinin gerçekleşmesi ve halk oyunlarıyla son buldu.
Hüsnü Uğral Stadında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamasında konuşan Ayvalık Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Müdürü, Şükrü Balkan, günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmasında :” Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103 yıldönümü. O gün Samsun’un vatansever insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri saygıyla selamlıyorum.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir, Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar” diyor Atatürk.
SEVGİLİ GENÇLER,
“Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Mustafa Kemal Atatürklerin soyundansınız” Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
SEVGİLİ GENÇLER,
Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bu günde güç kaynağımız olan, “Milli irade’nin yaşatılması için, hepimiz» ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’, armağan ettiği siz gençlere, büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler: Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız Unutmayınız ki: her 19 Mayıs’ta. Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asıl kandan almaktadır.
UNUTMAYINIZ Kİ “VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR
Bizler, bu cennet vatan Ayvalık’ı Spor Şehri Ayvalık sloganı ile eşleştirmenin çaba ve gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Nitekim Ultimate Cunda etkinlikleri, Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, Kadınlar Türkiye Satranç Şampiyonası ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet 5.Etap Turu gibi ulusal ve uluslararası organizasyonlar Ayvalığımızın Spor Turizmi açısından da hak ettiği yeri almasını sağlayacaktır. Ayvalıklı gençlerimizin spora olan ilgi ve alakalannı görüyor ve büyük mutluluk duyuyoruz, 1 hafta içerisinde salonumuzu 2000 kişi kullanmakta, bu kullanım aylık ortalaması ile Balıkesir’in en aktif kullanılan salonlarından biri olma özelliğini taşımaktadır.
3.Lige çıkan futbol takımımız ile gurur duyuyoruz, 2.Ligde oynayan Voleybol takımlarımız ile gurur duyuyoruz. Yelken, Kano, Basketbol, Teakwondo, Atletizm gibi alternatifli branşları ile Spor şehri Ayvalık’ın Sporda ki gelişmesine katkı sunan, tesisleşme ve ulusal düzeyde organizasyonların ilçemizde yapılması hususunda bizleri teşvik eden, Kaymakamımız Sayın Hasan Yaman’a , Belediye Başkanımız Sayın Mesut Ergin’e , Fedakar ve Cefakar Amatör tüm Kulüp yöneticilerine ve gençlerimize destek oldukları için ailelerine şükranlarımı arz ederim.
Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramını kutlar saygılarımı sunarım.” Diyerek sözlerine son verdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.