Site Rengi

DOLAR 32,2543
EURO 34,7843
ALTIN 2.454,15
BIST 10.218,58
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 16°C
Hafif Yağmurlu
Balıkesir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Reklam
Reklam

TAVUK ADASI’NIN ONAYI ; AYVALIK STK’LARI TOP SİZDEYMİŞ BİLGİNİZ OLSUN

TAVUK ADASI’NIN ONAYI ; AYVALIK STK’LARI TOP SİZDEYMİŞ BİLGİNİZ OLSUN
Reklam
11.04.2022
846
A+
A-

Ayvalık iç denizinde bulunan irili ufaklı 22 adadan oluşan Ayvalık Tabiatı, bu günlerde Tavuk Adası’nda inşaat çalışmaları başladı, yada başlayacak haberleriyle bir kez daha Ayvalık adaları gündeme geldi.

18 Dönümlük ve üzerinde, yaklaşık 340 yıl önce yapılmış Ay Yoannu tou Prodromou’ isimli manastırından kalma yıkık yapıların bulunduğu bir ada.

Tavuk Adası özel bir mülk, sahibi “Elden geçirilmezse yıkılıp yok olup gidecek. Bir tarihi eser, içinde yaşayan varsa hayat bulur, “ mantığıyla Dikran Masis, adayı turizm üssü haline getirmek için harekete geçmek istiyor.

Reklam

Harekete geçmesi için adada yapılacak yerleşim planlarının Ayvalık Belediyesi onayından geçmesi gerekiyor. Bazı yazılarda “ bu adaya yapılacak proje bakanlıktan geçti, Ayvalık Belediyesi ne yapsın “ gibi yazılara da rastladım. İşin aslı öyle değil. Burası özel bir mülk olduğundan bütün top Ayvalık Belediyesinde, belki de onaylandı yada söz verildi, bunu tam olarak bilmiyorum.

Bu gün Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ile yaptığım kısa konuşmada, sordum; Başkan Ayvalık Belediyesi Tavuk Adasında, yapılacak turistik yada özel mülk planlarını onayladı mı? Yada onaylanacak mı?”

Başkan Ergin’in verdiği cevap ” Biz onaylamadık. Zaten biz onaylamasak ta, bakanlık onaylayacak. Ama biz Ayvalık STK’ların da fikrini alacağız bir araya geleceğiz, sonra da bakacağız “dedi.

Reklam

Burada benim anlamadığım bir durum var, Burası SİT Alanı olabilir. Anıtlar kurulu onaylarsa, diğer onay direk Ayvalık Belediyesinin onayına kalmış olmuyor mu? Ne zamandır ” Özel Mülkler” için bakanlık onayı gerekiyor? Anıtlar kurulu onaylasa bile, Ayvalık Belediyesi onaylamazsa, bu adada bir çivi dahi çakamazlar. Bu konuda bir anlaşılmaz durum var gibi.

Gelelim Ayvalık’taki STK’lar ile yapılacak toplantıya. Eğer STK’lar “HAYIR” derseler burası Ayvalık Belediyesi projeyi ve ruhsatları onaylamayacak mı?  Ben bu adanın içerisinde yapılacak  yapıların projesinin onaylandığını düşünüyorum çünkü; Ayvalık Belediyesi, bu projeye sıcak baktığını hissettim.

Neyse zaten top en sonunda Ayvalık‘taki STK’ların kararına kalmış, bekleyip görelim.

Diğer bir konu Ayvalık Marinasındaki değişiklik projesi. Burasının bazı bölümleri yıkılıp AVM yapılacağı konuşuluyor, buda Ayvalık Belediyesinin onayından geçmiş olacakki; bu marinanın yerine AVM yapılması konusunda başkan Mesut Ergin’den çok olumlu ve rahat cevap aldım.

Bu Ayvalık Marinasının yıkılıp AVM yapılmasına, Ayvalık’taki STK’lar nasıl bakıyor yada bakacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.