Site Rengi

DOLAR 32,2513
EURO 34,6726
ALTIN 2.394,14
BIST 10.247,75
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 21°C
Az Bulutlu
Balıkesir
21°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Reklam
Reklam

AYVALIK 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

AYVALIK 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Reklam
20.09.2022
317
A+
A-
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Garnizon Komutanı Personel Albay Mustafa Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Furkan Demirbaş, Muhalif Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Onuk, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Ayvalık’ta yapılan 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması, vatandaşların ve gazilerin anıta çiçeklerini sunmasıyla başladı. Saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve çelenk sunumunun ardından, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan, Gaziler Günü Kutlamasında konuşan Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Mehmet Kıranoğlu, şunları söyledi: ”19 Eylül Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker polis tüm gazilerim şeref günüdür… Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun! Gazilik Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kâhramanın adıdır. Atatürk’ümüz gazilere sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri şehit ve gazilerimize teşhir edilmiş en büyük gururdur.”Diyerek konuşmasına devam etti.
Daha sonra Günün anlam ve önemine vurgu yapan Piyade Başçavuş Serdar Kaban,yaptığı konuşmasında:” Bugün, vatanımızın ve milletimizin birliği, dirliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızın şeref ve şan günüdür.
Bugün aynı zamanda, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı vemareşal rütbesi verilişinin de 101’inci yıl dönümüdür. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Millet olarak bizler, şehadet mertebesinin ve gaziliğin bir insanın ulaşabileceği en büyük mertebe olduğuna inanır, vatan uğruna çarpışmayı ve can vermeyi onur sayarız. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. kurtuluş savaşı’nın da zaferle neticelenmesinde bu fedakârlık, bu inanç vardır. Her geçen gün daha da güçlenen, milletçe geleceğe güvenle ve umutla bakmamızı sağlayan türkiye cumhuriyeti de aynı ruh ve şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Şehit ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları, asil milletimizin hafızasında ebediyen yaşayacak, asla unutulmayacaktır. onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları daima minnet ve şükranla anılacaktır. Yüreklerindeki vatan, bayrak ve millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizin gaziler gününü tebrik ediyor ediyorum.” Diyerek sözlerini bitirdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.