Site Rengi

DOLAR 32,2895
EURO 34,9490
ALTIN 2.446,65
BIST 10.173,42
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 22°C
Az Bulutlu
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C
Reklam
Reklam

AYVALIK’TA  NEVRUZ ( NEWROZ ) ATAEŞİ YAKILDI

AYVALIK’TA  NEVRUZ ( NEWROZ ) ATAEŞİ YAKILDI
Reklam
19.03.2023
545
A+
A-

SONY DSC

Ayvalık’ta Nevruz (Newroz)  Yeni Mahalle’de türkülerle, zılgıtlarla Mevroz ateşinin üstünden atlayarak kutlandı.

Ayvalık Yeni Mahalledeki Mevruz  kutlama alanına Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun tedbirleri kapsamında, vatandaşları tek,tek arayarak kutlama alanına aldı.

 

Reklam

 

HDP’nin düzenlediği Mevruz ( Newroz ) Ateşiyle Özgürlüğe Temalı Nevruz kutlamasına, HDP Balıkesir Altıeylül ve Karesi ilçe başkanları ve yönetim kurulları, CHP Ayvalık İlçe Sekreteri Hasan Çetin ve yönetim kurulu, CHP Balıkesir il Başkan Yardımcısı Asım Süer , EMEP İl Başkanı Cemil Tosunoğlu, TİP, YSP ve STK’ların katıldığı Nevruz Kutlamalarına, 27.Dönem HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, ve HDP Parti Meclis Üyesi Çiçek Arıç, katılarak günün anlam ve önemine vurgu yapan açıklamalarda bulundu.

27.Dönem HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, yaptığı konuşmasının bir bölümünde:” Felaketler insan yapımı olaylardır. Doğayla ilgili sorunları tedbirler alarak, önleyecek olan insanlardır. Dolayısıyla, bu iktidar maalesef bu önlemleri alamamıştır ve Türkiye gerçekten, yüzyılın enbüyük felaketini yaşamıştır.” Diyerek depremdeki felakete dikkat çekti.

Reklam

SONY DSC

HDP Parti Meclis Üyesi Çiçek Arıç, konuşmasının bir kısmında:” Bildiğiniz gibi bu gün deprem felaketinin gölgesinde Newrozu kutlamak zorunda kaldık. Belki bu gün halaylarımız olmayacak. Belki bu gün müziğimiz canlı olmayacak. Ama biz bu gün yine depremde yitirdiğimiz canları buradan saygıyla selamlıyoruz. Bütün depremde yitirdiğimiz canları rahmetle anıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.”diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Daha sonra söz alan Parti ve STK’ların temsilcileri kısa konuşmalarda bulunarak, katılan vatandaşlara ortak dilekleri Nevruz Bahar Bayramı’nı  kutlamak oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.