Site Rengi

DOLAR 32,3675
EURO 34,9594
ALTIN 2.325,20
BIST 9.079,97
Ayvalık Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir 28°C
Az Bulutlu
Balıkesir
28°C
Az Bulutlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 21°C
Reklam
Reklam

AYVALIK VE CUNDA İSKELELERİNDE DÜZENİN SAĞLANMASI AYVALIK BELEDİYESİNDE

AYVALIK VE CUNDA İSKELELERİNDE DÜZENİN SAĞLANMASI AYVALIK BELEDİYESİNDE
Reklam
06.03.2021
469
A+
A-

“Yükselen Haber ve Gazete Ayvalık’ın hazırladığı özel haberi”

“Ayvalık Rıhtımları Yaza Hazırlanıyor”

Reklam

Ayvalık Boğaziçi Otelin Toplantı Salonun da gerçekleştirilen Ayvalık Rıhtımı ile Cunda Rıhtımı’nın düzenli kullanımı temalı toplantıya, S.S. Cunda Su Ürünleri Kooperatifi,Başkanı İsmail Güran ve Yönetim Kurul Üyeleri, S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muammer Küçük ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cunda Yolcu Motorları Derneği Başkanı Cengiz Çiğre ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ayvalık Belediye yönetimi ile biraraya geldi. “Ayvalık ve Cunda Adası iskelelerinde yaz dönemi yaşanan yoğunluk ve sorunların ele alındığı toplantıda, iskelelere bir düzen getirilmesi gerektiği vurgulandı.”Ayvalık Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başk.Yard. Erkan Karasu,ile birlikte Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Ergin, Özge Toygar ve Ali Jale’nin de katıldığı toplantıda, iskelelerin işletmesinin Ayvalık Belediyesi denetiminde olduğu hatırlatılarak, iskelelere güvenlik konulacağı, giriş- çıkışların kontrol, seferlerin de denetim altında olacağı açıklandı.

Ayvalık Belediyesi adına katılan mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Karasu,yaptığı açılış konuşmasında: Bunları yaparken bizim yükümlülüklerimiz olacak. Hem de oradaki iskelelerden faydalanan motorlar, gezi tekneleri ve balıkçılarla ilgili ortak bir mutabakata varmamız gerek ki bu işe bir start verelim. Iskeleler daha önce bize tahsisliydi ancak kullanım konusunda sıkıntı vardı. Biz prosedürleri yerine getirdik. Daha sonra iskelelerin belediye tarafından işletileceği konusunda rapor verdiler. Geçen sene Aralık gibi iskelelerin işletme izinlerini aldık. Sezon geliyor. Her ne kadar Balıkesir kırmızı nokta olarak görülse de bir süre sonra işletmeler açılacak ve iskeleler tekrar kullanılmaya başlayacak. İskeleleri bir düzen altına almamız lazım. Çünkü her sene gelip denetleyecek ve eksiklikler görülmezse işletme izni uzatılacak. Gezi teknelerinin ve iskeleyi kullanan Cunda Motorlarının geliş gidiş saatleri konusunda bize sunduğu raporlar var. Sorumluluk bizde olacak. Belirli dönemlerde balıkçılar da kullanıyor. Her iki iskelenin de düzenli olması lazım. Seferlerin düzenlenmesi lazım. Balık sezonu var, balık sezonunun çakıştığı dönemler var. Bizim burasıyla ilgili işletme maliyetimiz var. Sonuçta Ulaştırma Bakanlığına bir ücret veriyoruz. Personel bulundutracağız. Bununla ilgili Cunda Motorlarının seferleri ile bir rakam belirlememiz gerek. Biz burada kar diye birşey düşünmüyoruz. İskelelerin düzgün kullanılmasını ve denetimli olmasını istiyoruz. “ dedi.

Ali Jale” Herkes fedakartlık yapabilirse ortak noktayı bulabiliriz.”

Reklam

İki iskeleye 350-400 bin lira üzerinde harcama yağpıldığını kaydeden Melis üyesi Ali Jale, “Bu iskelelerde bir düzen kuracaksak herkes fedakarlık yapmayı göze alacak. Bileşenlerden bir tanesi fedakarlık yapmayı kabul etmiyorsa toplantıyı yapmamızın anlamı yok. Herkes fedakartlık yapabilirse ortak noktayı bulabiliriz. Ayvalık denizcisinin birleşmesi lazım” dedi.

Cengiz Çiğre” Belediyenin bize uygun şartları sağlaması taraftarıyız.”

Ayvalık-Cunda arasında çalışan 4 motor olduğunu belirten Cunda Yolcu Motorları Derneği Başkanı Cengiz Çiğre, “Bizim talebimiz olmadı. Ulaştırma Bakanlığı iskeleyi belediye size yaparsa çalışırsınız yoksa bağlanırsınız dedi. Belediyenin bize uygun şartları sağlaması taraftarıyız.” dedi.

Ahmet Kemer” Burası deniz kenti ancak hiçbir zaman önem verilmedi.”

SS Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kemer, : Yıllardan beri gelen belediye başkanları denizci değil. Burası deniz kenti ancak hiçbir zaman önem verilmedi. Şu an düzen yok. Bizim iskelemiz çok küçük. Değerlendiremiyoruz. Balıkhanemizi balık çıkarmak için kullanabiliriz. Şehrin dışı gırgırlar orada durabilir. Cunda’ya girmemizin te sebebi oradaki esnafa para kazandırmak. Yarım saat daha ayıralım, oradaki esnaf iş yapsın istiyoruz. Yarım saat içinde güzel bir alışveriş ve güzel bir tanıtım oluyor. Cunda’nın tanıtımına yüzde 15-20 oranında katkımız var. Kooperatifimiz kurulduğu günden beri belirlenen kirayı aksatmadan ödüyor. Belediyeye de katkımız var. ” dedi.

Hüseyin Ergin, “Sorun belli. Herkes rahat yanaşmak istiyor.”

Konuyla ilgili endişelerini dile getiren Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ergin, “Sorun belli. Herkes rahat yanaşmak istiyor. Yazın cambazlık yaparak yanaşıyorsunuz. Asıl problem balıkçı tekneleri. İskeleler boş kalacak. Gezi tekneleri gelip yanaşacak, yolcu indirip bindirecek. Yolcu motorları rahat rahat çalışacak.” dedi.

SS Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Başk.Yard.İsmail Duman, “Temmuz, Ağustos arası sıkışıklık oluyor.”

Pateriça Tur’dan İsmail Duman, “Temmuz, Ağustos arası sıkışıklık oluyor. Eylül ayında gırgırlar, troller geliyor, bizim işimiz daha zor oluyor. Bugüne kadar büyük bir olay yaşanmadan sezonlarımızı tamamladık. Bu işleri organize edecek birileri olmadığı zaman zor oluyor.” dedi.

S.S. Cunda Su Ürünleri Kooperatifi Başk.İsmail Güran,” Gezi Tekneleri aynı anda yanaşmaya çalışması sıkıntı yaratıyor”

Balıkçı tekneleri ve gırgırların nereye yanaşacağı, gezi teknelerine başka noktaların açılıp açılamayacağı konuları üzerine görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, SS Cunda Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Güran, gezi teknelerine kooperatif önünde yer açtığını ancak çoğunun aynı anda yanaşmaya çalışmasının sıkıntılara neden olduğunu ifade etti.

“Katılımcılar ufak tefek değişikliklerle ve denetimin Ayvalık Belediyesinde olması yönünde anlaştılar”

Yolcu motorlarının fedakarlık yaptığını belirten Cunda Yolcu Motorları Derneği Başkanı Cengiz Çiğre’nin Cunda Adasındaki küçük iskelenin bir tarafına yolcu motorları diğer tarafına gezi teknelerinin yanaşması yönündeki önerisi kabul görürken, tüm iskelelerde denetim tamamen belediyeye ait olmak üzere Ayvalık iskelesinde de tekne yerleri değişimi ile bir düzen oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.

Toplantıya katılan Ayvalık Belediyesi , S.S. Cunda Su Ürünleri Kooperatifi, S.S. Ayvalık Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Cunda Yolcu Motorları Derneği,yönetimleri , daha sonra ,yaz sezonunun iyi geçmesi temennilerinde bulunarak toplantı sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.